tiistai 2. huhtikuuta 2019

Pyydän, että luet tämän

En voi enää käsittää tätä. En ollenkaan. Minua oikeasti pelottaa ja voimani ovat fyysisesti ihan loppu. Olen ollut 6 päivää 38-39 jatkuvassa kuumeessa ilman flunssan oireita. Minulla on kova pahoinvointi, kovat lihaskivut, pääkipu, kouristuskohtauksia ja ylipäätään voin todella huonosti verrattain jo huonoon perusvointiinikin.

Ensimmäisen kerran ambulanssi soitettiin lauantaina. Kuumetta oli tuolloin yli 38. Ambulanssi ei saanut tuoda minua Tyksin päivystykseen, koska neurologi kielsi. Jäin vielä sinnittelemään kotiin.

Sunnuntaina ambulanssi soitettiin uudestaan. Minulla oli yli 39 kuumetta, mutta minua ei edelleenkään neurologin ohjeen mukaan saanut tuoda päivystykseen. Tällöin pelkäsin jo todella. Voin niin huonosti.

Maanantaina soitin ensin itse neurologille ja kerroin tilanteen ja taas sama virsi... en saa tulla päivystykseen. Tämän jälkeen tilanne riistäytyi voinnillisesti jälleen käsistä ja ambulanssi kutsuttiin paikalle. Mutta kuten voitte arvata, neurologi sanoi ettei minua saa tuoda päivystykseen. Ambulanssi tilasi minulle paaritaksin ja parin tunnin odotuksen jälkeen menin paaritaksilla (jonka kuski oli voinnistani paniikissa) Tyksiin. Odotin lähemmäs 6h lääkäriä, vaikka Tyksiin soitti vertaistukihenkilöstäni aina kansanedustajaan saakka. Kun lääkäri vihdoin tuli, hän sanoi, että sinulla on toiminnallista kuuumetta. Voisitko vähän kävellä tässä. Hmm... Totesimme yhdessä etten siihen pysty. No, mutta koska minulla oli toiminnallista kuumetta, minun piti lähteä kotiin taas paaritaksilla ja lääkäri sanoi, että jos tulet todella todella kipeäksi niin tule sitten uudestaan. Kun tajunnan menetys ei enää riitä niin sydämeni ilmeisesti pitäisi olla pysähtynyt, että pääsen sairaalaan. Lisäksi hieman outoa oli, että kaikilla ympärilläni olevilla sai olla omainen mukana tai vähintäänkin käymässä, mutta minulta sekin kiellettiin.

Ja nyt tiistai aamuna kirjoitan tätä todella kipeänä sängystä viimeisillä voimillani, koska en enää oikeasti tiedä, mistä saan apua? Kuka minua uskaltaa auttaa ja kuka yrittäisi tutkia? Toivottavasti suoraan sanottuna selviän hengissä tässä olossa ja näissä oireissa, vaikka lääkäri kyllä painotti, että toiminnalliset oireet eivät ole vakavia.

Potilaat jotka luokitellaan Suomessa toiminnallisesti sairaiksi ovat pulassa. Nyt jos koska tarvitsen apua. Toivotaan, että joku osaisi auttaa. Toivon sitä todella. Suomalainen sairaanhoito kiduttaa minua tällä hetkellä.



💕Krista
//Instagram: kkristta

65 kommenttia:

  1. Hei. Tarkistuta korsol arvo. Se voi viedä tajun jos matala. Kuumeessa tarvitaan kortisonia lisää jos käyttää kortisonia muutenki lisämunuaisen vajaatoimintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kortisolini on matala. Siinä 100 pintaan, mutta Tyksin mukaan ei vaadi lääkitystä, koska addison on poissuljettu.

      Poista
    2. Krista, oletko hakenut apteekista kyypakkausta (hydrokortisonia) ja kokeillut, miten vaikuttaa vointiisi?

      Poista
    3. Onko myös aivolisäkeperäinen lisämunuaiskuoren vajaatoiminta suljettu pois?

      Poista
  2. Krista. Kokeile antioksidanttiklinikkaa.

    VastaaPoista
  3. Oletko saanut influenssan, oireet ovat samat. Jos niin kestää runsaan viikon tuo pahin vaihe...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole influenssaa. Se suljetaan ilmeisesti tällä hetkellä kaikilta kuumeisilta pois sairaalassa.

      Poista
  4. Mulla ollu viikko kuume ja niin heikko etten voinut nosta vesilasi,päivystyksessa sanottin että voinut olla vitrsatulehdus ja annetti antibiotti mutta sanotti jos kuume ei mene 2 päivässä tu takaisin,noh ei auttanut menin takaisin ja VAATINUT että ottaisivat osaston..osatolle olin viikko ja otetti kaikenmailma koet joka varmasti ei olisi tapahtunut jos olisi menny kotiin🤬 otetti myös koko vartalo kuva,lopussa löydstti cytomegalovirud infektio jonka oiree oli ihan sama kuin mulle.Miten sitten sulle kävi??

    VastaaPoista
  5. Onko sinulla todettu SLE,se voi ilmetä monissa sisäelimissä myös keskushermostossa, huimaus ja pah.vointi sekä kuume viittaa keskushermoston oireisiin, kortisoni voi myös olla alhaalla, tulehdusarvot herkkä CRP ja La sekä leukosyytit olisi otettava,samoin Mycoplasma vasta aineet, nämä tuli mieleen, ketään ei voi lääkäri kieltää tulemasta päivystykseen eikä ketään saa jättää hoitamatta, eikö pitäisi jo tehdä valitus EU ihmisoikeuteen.Vasta aineiden selvittelyllä pääsee jo pitkälle mistä on kysymys.Kannattaa vaihtaa sieltä Turusta nyt alueelle missä on neurologian ja immunologian erikoislääkäreitä, suosittelen Antioksidantti Klinikalle, uskon siellä selviävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi! Toinen lääkäri Tyksistä kirjoittaa, että minulla on SLE ja toinen taas, että ei ole. Lääkitystä en tähän jokatapauksessa ole saanut sillä lääkärit ovat erimielisiä.

      Poista
  6. Hei Krista, olen ollut vähän vastaavassa tilanteessa kanssasi. Kuuden vuoden jälkeen vasta selvisi neurologinen sairaus. Mutta tuo kuusi vuotta vaurioitti pysyvästi liikuntakykyä. Ja mielenterveyttä.
    Suomessa kun saa tuollaisen toiminnallisen diagnoosin, niin se tarkoittaa että et voi sairastua ikinä influenssaan, syöpään tai mihin tahansa vähäpätöiseen juttuun. Se huuhaadiagnoosi määrittelee kaiken. Lääkärien pitäisi muistaa kuitenkin että vaikka olisi toiminnallista oiretta voit ihan oikeasti olla muutenkin sairas siinä missä kuka tahansa pirkkopertti. Toiminnallinen oireisto antaa lääkäreille luvan olla tutkimatta mitään koska hehän yrittävät olla vatvomatta tiettyä oireistoa joka voi vain vahvistua kun liikaa tutkitaan. Totta tämäkin mutta kun kaikki ei voi mennä sen pirun toiminnallisuuden alle. Mun kohdalla yksikään ambulanssikuski ei noudattanut jonkun käskyä jossa kiellettiin päivystykseen tulo. He eivät halunneet ottaa vastuulleen sitä että jättävät potilaan kotiin jos itse olivat lääkärin kannalla. Ja luojan kiitos nyt asiat ovat kohdallani selvinneet. Uskon näin käyvän sinunkin kohdalla kunhan se oikea lääkäri osuu kohdalle. Ja viimeiseksi, jos olet noin pahasti sekaisin kuin väitetään että kroppasi kehittää oiretta korvien välistä niin sun pitää saada apua sitten psykiatriasta. Sä et tiedäkään kuinka moni käy sen reitin läpi ennen kuin tulee joku oikea diagnoosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, minulle on esim. todettu selkeistä narkolepsia oireista, että: "Sinulla on jo yksi harvinaien sairaus, ei sulla nyt toista voi olla..."
      Perussairautena siis hyvin harvinainen CIDP neuropatia, ja todellakin, kaikki niputetaan aina sen alle, ihan vaan siksi, ksoka voivat ja se on helpointa.
      Kyseisestä sairaudesta ei Suomessa luonnollisesti paljoa tiedetä, koska tapauksia on vain n. alle sata.
      Eikä olisi tippunut lääkityksiä eikä diagnooseja kilpparin vajikseen eikä kortisolin muodostuksen puutokseen tms, ellen olisi käynyt yksityisellä. Julkisella vaan naureskelevat ja sanovat, että:
      "Se on vaikea sairaus tuo mikä sinulla on (katsoo säälien pää kallellaan) sen kanssa on vain opittava elämään, niin se vain on"

      Poista
  7. Oletteko kukaan sairastuneista saaneet mitään rokotteita lähiaikoina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme, mutta julkisten lääkäreiden mukaan rokotteet eivät ole syyllisiä oireisiin. Sairaalassa ei voi edes kysyä rokotteista tai leimataan rokotevastaiseksi.

      Poista
  8. Miten Krista sen SLE hoidon kanssa oikein kävi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En loppupelissä saanut hoitoa SLE, vaikka lääkkeitäkin jo kerettiin määrätä, koska Tyksissä ollaan erimielisiä, onko minulla SLE. Toisen lääkärin mielestä on ja toisen ei.

      Poista
  9. Tyksiä hallinnoi sairas saatanan mafia olen täynnä kiukkua Kristan puolesta. Ja mihin hävisi se rikosilmoitus jonka kansanedustajat teki Tyksiä vastaan?

    VastaaPoista
  10. Voisiko olla kyseessä Addisonin tauti...

    VastaaPoista
  11. Oli nyt kyseessä mikä tahansa, niin kannattaa ottaa oma terveys omiin käsiin ja se hoituu katsomalla sitä, mitä ne kädet laittavat suuhun! Ihmisen kuuluu syödä pääosin hedelmiä!!!!! kasviksia ja pähkinöitä, siksi me ollaan niin sairaita, kun syödään ihan väärin, ei eläimillä ole tällaisia ongelmia, paitsi kotikissalla alkaa olla, kun on sisällä, ei kosketuksissa maahan ja syö kokattua sokerilla höystettyä ruokaa... Youtube dr. Robert Morse N.D. hoitanut detoxaamalla pääosin hedelmillä ihmisiä kuntoo syövästä ja kaikesta yli 45 vuotta!! <3 hän opettaa, että lähes kaikki sairaudet ovat oireita kehon liikahappamuudesta ja kudoksissa jne, olevista myrkyistä. Sen verran valkotakit lääkärissä on kärryillä, että tuo happamuus on suuri syypää monissa jutuissa ja sairaalan tipassa onkin suolaliuosta, koska se alkalisoi kehoa, mutta eikai ne muuten siellä kauheesti kysele vissiin, että miten syöt. :) voimia ja paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru nyt rauha....rauha....peace.

      Poista
    2. Tarulla on hyvä pointti. Robert Morse kannattaa tsekata.

      Poista
    3. Keväällä kondessivedet sulaa rakenteissa tämä aika mahdollistaa mikrobien lisäkasvun ja myös toksisten aineenvaihdunta tuotteiden pääsyn sisäilmaan. Jos ei tutkita sisäilmaa ei pääse paranemaan kun altistus kokoajan.

      Poista
    4. Sellaiset psykoosit sitten...

      Poista
  12. Täällå myös yksi,jolla väitetään että kaikki oireeni ovat toiminnallisia.Oöen oireillut kohta 10v ja enää ei suostuta edes tutkimaan kun ajatellaan että kaikki on kuitenkin toiminnallista.tsemppiä Krista!!

    VastaaPoista
  13. Miksi et saanut SLE diagnoosia kerta se todettiin???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli jos sulla on SLE niin kai olet hoidossa sen takia? Vai onko sekin täysin tyrmätty lääkärien taholta? Ihminen voi sairastaa niin fyysisiä sairauksia kuin psyykkisiäkin sekä niiden yhdistelmiä. Ja potilaan tulee ymmärtää siinä missä lääkärinkin, että kaikki oireet eivät voi aina olla yhden diagnoosin alla. Joskus on ihan hyvä pitää taukoa lääkärillä ramppaamisesta ja katsoa tilannetta uudelleen ajan kuluttua. Joskus on hyvä myöntää itselleen että lääkäri voi olla oikeassa. Toiminnallinen oirekuva ei poissulje SLEtä. Ne voivat ruokkia toisiaan. Toiminnallinenhan tarkoittaa sitä, että vaikka kuinka tutkittaisiin niin mitään ei löydy. Ja SLE diagnoosin saadakseen pitää täyttää tietyt kriteerit. Niin kuin monissa muissakin sairauksissa.
      Ja kukaan ei voi kieltää ketään menemästä yksityiselle. Eihän Tyksin lääkäreillä sellaista valtaa ole.
      Ja jos joku tästä mielensä pahoittaa niin... oma tie on ollut kuoppainen ja asiat lähtivät selviämään kun tosiaan pysähdyttiin miettimään mistä mikäkin johtuu. Diagnoosiluetteloon tuli tuollainen toiminnallinen sanahirviö, mutta myös diagnooseja jotka ovat fyysisiä. Oireille löytyi syyt kun niitä ei yritetty tunkea yhden diagnoosin alle. Aikaa kului toki, mutta samalla se fyysinen sairaus asettui uomiinsa. Eli ne ensioireet olivat kaaosta. Sellaista mössöä ettei niitä kukaan tunnistanut. Nyt on tyypillinen oirekuva ja hoitokin selvää pässinlihaa.

      Poista
    2. Edellä kommentoinut Anonyymi;

      Jos esimerkiksi fyysisestä ME/CFS-sairaudesta kärsivä potilas ei pysty sairautensa vakavan tilan takia syömään mitään eikä juuri juomaan, joiden johdosta tilanne on henkeä uhkaava pitkään jatkuessaan ilman tippaa suonessa niin suositteletko, että pidetään taukoa lääkärissä ramppaamisesta ja odotellaan tilanteen asettumista, koska ymmärtämätön lääkäri kertoo oireiden olevan toiminnallisia eikä suostu hoitamaan potilasta? Myönnetäänkö tässä tilanteessa vain nöyrästi, että lääkäri on oikeassa?

      Kysyisin vielä mielenkiinnosta osaatko kertoa, miten erotetaan toiminnallinen kuume (jota ei hoideta) ja normaali kuume (jota hoidetaan) toisistaan?

      Kirjoitit: "Toiminnallinenhan tarkoittaa sitä, että vaikka kuinka tutkittaisiin niin mitään ei löydy." Tarkoittaako tämä, että nykylääketiede on niin kehittynyttä, että se pystyy aukottomasti sulkemaan kaikki sairaudet pois nykyisillä testeillään? Otettakoon tähän ajatuksia herättävä esimerkki 1970-luvulta, jolloin helikobakteeria ei oltu vielä löydetty, ja jolloin vatsahaavapotilaat vielä lähetettiin psykiatrille päänupin liian vilkasta oireita aiheuttavaa mielikuvitusta hoidattamaan.

      Poista
    3. Tää juttu on jo niin outo. Mutta usko pois että on vaikea saada käsitystä asiasta kun mehän saadaan vain kuulla yksi puoli asioista. Muutama kysymys.
      1. Jos on diagnoosit me/cfs niin keneltä? Yksityiseltä vai julkiselta? Tyypillistähän on että yksityisen diagnoosi ei päde julkisella. Rahalla saa diagnoosin. Julkista hoitoa se ei takaa. Pätee muissakin sairauksissa.
      2. SLE mihin se katosi vai oliko vain itse tehty diagnoosi? Ihmettelen et sitä ei hoideta jos siihen on diagnoosi. Vai onko tilanne sama kuin kohdassa 1?
      3. Jos potilas on niin huonokuntoinen ettei tee edellämainitsemiasi asioita niin miten pysyy hengissä? Omaisten avulla? Kieltäytykää. Silloin on pakko löytyä hoitopaikka vaikka tk:n vuodeosastolta. Perusteluna ettette uskalla ottaa asiaa omalle vastuullenne. Niin kauan kun joku auttaa niin että pärjää se tulkitaan siten että kaikki on hyvin.
      4. Onko siellä päivystyksessä muita lääkäreitä? Miten voi olla mahdollista että neurologi määrää muidenkin lääkärien puolesta? Ja vielä pystyy kieltämään yksityisen vastaanoton? SLE kuuluu reumasairauksiin. Ei kai se neurologin heiniä ole? Luulisi noin isossa sairaalassa olevan lääkärimeetingit hankalille tapauksille.
      5. Onko kaikki oireet yritetty nyt niputtaa saman diagnoosin alle? Joko potilaan tai lääkärin toimesta? Vaatikaa siihen laajempaa näkökulmaa. Ehkä oireet eivät vain sovi mihinkään yhteen sairauteen. Aikalisä omaisten tuella niin että rauhoitatte tilannetta ja se sairaus antaa paremmin oiretta. Jos tämä ei onnistu niin katso kohta 3.
      6. Toiminnallinen tarkoittaa ettei tutkimuksissa löydy mitään selittävää. Millä perusteluilla potilas on saanut sen? Silläkö että kaikissa kokeissa on tullut ilmi se ettei mitään vikaa ole? Näkyy päällepäin muttei verikokeet ja kuvantamiset kerro mitään? Kumpi silloin määrää hoidon, potilas vai lääkäri? Eiköhän se ole tuo jälkimmäinen niin kuin kaikilla.
      7. Entäpä jos onkin kyse jostain niin harvinaisesta sairaudesta että se ei nyt vaan selviä kuin vuosien päästä? Siihenkin pitää varautua. Joku oire saattaa muokkautua tai tulla sellaiseksi että antaa selkeän mitattavan arvon ja silloin vasta tajutaan mistä on kyse.
      8. Jos potilas on ollut psyk.puolen arvioissa ja saanut toistuvasti puhtaat paperit niin miksi niillä ei ole painoarvoa?
      9. Onko nykylääketiede tarpeeksi kehittynyttä? No ei taatusti ole. Mutta on se sem verran kehittynyttä että monet entisaikojen hullut ovatkin nykypäivänä sairaita fyysisesti. Mutta lääketiede kehittyy koko ajan. Ja mitattavien arvojen viiterajoja muokataan. Se mikä ei tänään ole sairaus voi sitä olla 50v. päästä.






      Poista
    4. Moi! Minulla on ME/CFS ja POTS diagnoosi sekä julkiselta, että yksityiseltä. Julkisella näitä sairauksia pidetään vain tällä hetkellä toiminnallisia ja diagnoosin saamisen jälkeen tutkimukset lopetetaan ja tarjotaan fysioterapiaa.

      Tyksissä ollaan erimielisiä, onko minulla SLE vai ei. Toisen lääkärin mukaan on ja toisen ei. Hoitoa en jokatapauksessa saa.

      Tk:n vuodeosastolla olin 6kk letkuravitsemuksessa, mutta voin kertoa, että se ei ole kiva paikka. Kaikin mahdollisin keinoin yritän olla kotona, sillä kotona saa valitettavasti parempaa apua kuin tk:ssa.

      Ei voida sanoa, että tutkimuksissa ei löydy mitään, sillä moni verikoe arvoni ym on erittäin huonoja ja niitä tai kuvantamisia ei suostuta tehdä enempää sillä minut on luokiteltu tähän "toiminnalliseen" kastiin.

      Poista
    5. "Tää juttu on jo niin outo."

      Minusta tässä ei ole mitään outoa, kun tuntee syvemmin taustoja useampien potilaiden kohdalla. Asioihin sen syvällisemmin perehtymätön tai asiaan liittyviä kuvioita tarkemmin tuntematon kyllä voi hämmästellä, miten ihmeessä tällainen sirkus kuin Kristankin kohdalla nähdään on mahdollinen. Voin kertoa, että ei ole ainoa tämänkaltainen tapaus Suomessa.

      "Rahalla saa diagnoosin."

      Oletko koskaan miettinyt tarkemmin, miksi mm. juuri ME/CFS-potilaiden on laitettava rahaa tiskiin yksityisellä puolella saadakseen oikean diagnoosin ja hoitoa siihen? Toki harva yksityisen puolenkaan lääkäreistä on ME/CFS-sairaudessa asiantuntija. Toisaalta ne lääkärit, jotka omaavat laaja-alaista tietoa ja ymmärrystä kyseisestä sairaudesta ja uskaltavat vielä hoitaakin potilaita tehokkailla oireita lievittävillä hoidoilla tuntuvat menettävän lääkärinoikeutensa Suomessa. Oletko seurannut tätä aihetta oikeasti aktiivisesti ja perehtynyt siihen huolella?

      "Jos potilas on niin huonokuntoinen ettei tee edellämainitsemiasi asioita niin miten pysyy hengissä?"

      ME/CFS-sairauden ollessa kyseessä vaikeasti sairas potilas ei välttämättä pysty syömään tai juomaan omin käsin, vaikka kuinka haluaisi. Vaikka kuntonsa puolesta potilas pystyisikin omin käsin näitä toteuttamaan niin keho ei välttämättä ota mitään suun kautta nautittuna vastaan eikä näin ollen ravinto ja nesteet pysy sisällä. Kuitenkin suonensisäinen ravitsemus ja nesteytys yleensä onnistuu. Jotkut potilaat pysyvät hengissä, koska edelleen on tiettyjä tahoja (toki pienet on piirit), jotka hoitoja tarjoavat, vaikka kunnalliselta ei saisi tähän(kään) liittyen mitään apua. Vai pitäisikö tässä tilanteessa vain kieltäytyä hoidosta, näyttää aikalisämerkkiä ja rauhoitella omaisten tuella tilannetta? Jos näin tehtäisiin olisi hyssyttelyn seurauksena hyvin todennäköisesti kuolema.

      "Entäpä jos onkin kyse jostain niin harvinaisesta sairaudesta että se ei nyt vaan selviä kuin vuosien päästä?"

      Entä jos onkin kyse yleisestä sairaudesta, jota suurin osa suomalaisista lääkäreistä ei kuitenkaan tunnista ja/tai tunnusta?

      Vielä pari linkkiä ME/CFSstä:

      http://mikaniikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266209-sairasta-ei-saa-jattaa-kitumaan-mecfs

      https://mikaniikko.fi/julkisen-terveydenhuollon-alennustila/

      http://ollipolo.blogspot.com/2018/03/hoitojen-puolesta-tullut-aikamoista.html

      Poista
    6. https://drive.google.com/drive/folders/1rr41bw_K87rWPgouptXClGr4Pmt46UNN

      Poista
    7. Suosittelen tässä yhteydessä lukemaan linkin takaa löytyvästä Maija Haaviston kirjasta tekstiä kohdasta SAIRAUKSIEN LUONNE:

      https://books.google.fi/books?id=ZCMTAgAAQBAJ&pg=PP15&lpg=PP15&dq=ms+tautia+kutsuttiin+hysteeriseksi+halvaukseksi&source=bl&ots=No_4zkJDBp&sig=ACfU3U12B8wE1OmsHE8EMhAtH3CyZmkJtw&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwj6rsbxyMLhAhXl-ioKHQ2PAn8Q6AEwAXoECAYQAQ#v=onepage&q=hysteeriseksi%20halvaukseksi&f=false

      ME/CFS ei siis ole todellakaan ainoa sairaus, jossa lääkärit ovat olleet täysin pallo hukassa ja keksineet mitä omituisempia satuja potilaiden sairauksiin ja niiden oireisiin liittyen.

      Terveyskirjaston Krooninen väsymysoireyhtymä (CFS, ME)-artikkelin vilkaisu on myös paikallaan:

      https://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=dlk01194

      "Krooninen väsymysoireyhtymä (chronic fatigue syndrome, CFS), on vakavasti elämää rajoittava elimellinen (fyysinen) sairaus, jota psyykkiset syyt eivät selitä."

      Poista
    8. Verikokeesi näyttivät että sinulla SLE eikö se pitäisi riittää lääkäreille? Vai pitääkö vielä löytyä joku hemmetin alipapa joka väittää jotain muuta.

      Poista
    9. Seuraavassa haastattelussa kansanedustaja Mika Niikko puhuu hieman myös mm. ME/CFS-potilaiden tilanteesta:

      https://www.youtube.com/watch?v=Im9ddJBw5PA

      Poista
  14. Tyksin tarkoitus on ilmiselvästi kostaa rikosilmoitus heitä vastaan.

    VastaaPoista
  15. Tässä jutussa on paljon outoa. Jos on SLE-diagnoosi, miksi et saa lääkitystä siihen? miten Tyksin lääkäri voi kieltää yksityisiä hoitamasta sinua? Jos epäillään mielenterveydellisiä syitä, miksi ei ohjata hoitoon niiden takia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Koska toisen Tyksin lääkärin mielestä minulla on SLE ja toisen ei. Yksityiset eivät uskalla valitettavasti ottaa enää kantaa tapaukseeni vaan tekevät niinkuin Tyks sanoo, vaikka kertovat olevansa eri mieltä Tyksin kanssa. Minulla ei epäillä mielenterveydellisiä syitä, koska niistä tutkimuksista ei ole koskaan löytynyt mitään.

      Poista
    2. Onko mahdollista saada vielä kolmannen lääkärin mielipide joka päättäisi mitä tehdään. Krista on mieleltään terve mutta lääkärit on umpihulluja!

      Poista
    3. Aaa okei, jostain aikaisemmasta kirjoituksestasi ymmärsin, että Tyksin lääkärit ehdottelevat mielenterveyssyitä (joita ei ole todennettu), ja mainitsit, että psykiatristakaan apua ei pystytä järjestämään sinulle. Eli että olisi tyrkytetty jotakin hoitoa, mutta sitäkään ei sitten järjestetä. Varmaan tuossa tilanteessasi keskusteluavusta yms olisi hyötyä, vaikka ei diagnoosia olekaan sille suunnalle :)

      Toivottavasti joka tapauksessa saisit viimein apua.

      Poista
  16. En käsitä miten on mahdollista että Tyksillä on noin suuri valta tähän asiaan.Yksityiset näkyvät olevan vellihousuja.

    VastaaPoista
  17. Ottaisin jalat alleni tuollaisesta paska sairaalasta missä ei olla potilaille suopeita. Onko sinulla mahdollisuus Krista mennä jonnekin muualle missä ei yritetä tappaa potilasta.

    VastaaPoista
  18. Tämä asia on verrattavissa koulukiusaamiseen!

    VastaaPoista
  19. Tyksiä tullaan vielä syyttämään kaltoin kohtelusta ja heitteille jätöstä, ja se tulee kalliiksi.

    VastaaPoista
  20. Valvira voisi kieltää Tyksin lääkäreiltä oikeudet ja palauttaa Olli Polon ja Ville Pöntysen lääkäri oikeudet. Nimimerkki Vääryyden vastustaja.

    VastaaPoista
  21. Tyksin lääkärit jotka ovat kohdelleet Kristaa kaltoin nimet pitää saada koko kansan tietoon jotta tiedetään ketä täytyy pelätä.

    VastaaPoista
  22. Raivostuttaa sun puolesta �� niin tiedän mitä käyt läpi. haluaisin ehdottaa jos hyvälle lääkärille haluat mennä joka voi saada ehkä sinunkin sairauden selville on Seppo Villanen helsingistä.

    VastaaPoista
  23. Kristalla on SLE todettu lääkärit vaan ei hoida ja tekevät tahallaan kiusaa.

    VastaaPoista
  24. Epäilyttävän kauan kestää rikosilmoitus Tyksiä vastaan.

    VastaaPoista
  25. Mitä nyt Krista tällä hetkellä onko olotilasi menossa suotuisaan suuntaan ja onko Tyksi parantanut toiminta tapojaan?

    VastaaPoista
  26. Etkö Krista aikaisemmin kirjoittanut, että et ole ottanut vastaan tarjottua psykiatrista apua? Että olet useasti kieltäytynyt ottamasta tätä tarjottua apua vastaan?!
    Nää sun jutut on kyllä melkoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pidä paikkaansa. Krista sanoi kieltäytyneensä viime aikoina, koska yli kymmenen psykiatria ei ole voinut tarjota mitään, koska ei kuulemma ole mielenterveydenhäiriötä. Hän on ollut psykiatrisessa arviossa.

      Poista
    2. Sun jutut on melkoisia riman alituksia ja viittaa latvasi heikkoon tasoon vitun mäntti!

      Poista
    3. Tämä ärsyttävä sekopää neurologi pitäisi laittaa nippusiteisiin ja pitää niissä muutama päivä ja sitten vasta kysyä miten on joko otat potilaan hoitoon.

      Poista
  27. Ei tässä Kristan asiassa mitään seinähulluja psykiatreja tarvita. Tarvitaan hoitoa Kristan SLE sairauteen ja sassiin. On se kumma et ei mene ihmisten kaaliin tää juttu.

    VastaaPoista
  28. Mitä on tehnyt Valvira tämän vakavan laiminlyönnin eteen, luultavasti ei yhtään mitään.

    VastaaPoista
  29. Oletteko sairastuneet saaneet lähiaikoina HPV rokotteen? Jos olette, niin vilkaiskaapa netistä HPV rokotteen haittavaikutukset. Tällä hetkellä tuttavan 13 vuotias tytär tekee kuolemaa saatuaan HPV rokotteen viime syksynä.

    VastaaPoista
  30. Rokotteista on monenlaisia myrkkyjä en suosittele enää rokotteita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rokotteet on vain lääketehtaiden keksimää bisnestä valitettavasti.

      Poista
    2. Älkää nyt höpöttäkö. Rokotteiden takia tekin saatte elää terveinä.

      Poista
  31. Rokotteista on monenlaisia myrkkyjä en suosittele enää rokotteita

    VastaaPoista
  32. Hei Krista, olen hyvn pahoillani tilanteestasi! Olet ehkä kertonutkin jo jossain, mutta varmistaisin vielä, että onhan borrelioosi suljettu pois?

    VastaaPoista
  33. hei krista!

    Addissonin tauti ei ole ainoa mihin liittyy matala kortisoli!

    on myös olemassa aivolisäkeperäinen lisämunuaisen vajaatoiminta.
    onko sinulta tutkittu aivolisäkettä endokrinologian puolella, kun kortisoliarvosi on todella matala?
    aamun kortisoliarvon pitäisi olla yli 250, tai jopa 300.
    endokrinologia on siis se erikoisala, joka tietää näistä asioista.

    aivolisäkeongelmiin voi liittyä cfs:ää. oireet ovat addissonin taudissa sekä tässä aivolisäkeperäisessä lisämunuaisen vajaatoiminnassa samoja, paitsi että ihon tummumista/ruskettumista ei tapahdu aivolisäkeperäisessä vajiksessa.

    addissonin taudissa käsittääkseni ne kortisolipitoisuudet voivat olla melkein nollissa - tässä sentraalisessa eli aivolisäkeperäisessä lisämunuaisen vajaatoiminnassa ei kortisoliarvot laske välttämättä hälyttävän matalalle.

    https://www.endo.fi/tietoa-endokrinologisista-sairau/potilasohjeet/aivolisakkeen-vajaatoiminta-eli-/

    entä onko sinun ferritiini ja aktiivinen b12-vitamiiniarvot (seerumin b12 vitamiini arvot voi olla hyvät, mutta silti voi olla puutos) katsottu?

    mulle "rautalääkäri" esa soppi sanoi, että raudanpuute ilman anemiaa voi aiheuttaa pots-oireyhtymää.

    ferritiinin olisi hyvä olla reippaasti yli 100, joillakin jopa 200.
    aktiivisen b12-vitamiini olisi hyvä olla yli 80, mieluiten enemmänkin vielä. urheilu kuluttaa rautavarastoja.
    hemoglobiini voi olla erinomainen, mutta ferritiinit matalat, itselläni on näin.

    https://esasoppi.fi/raudanpuute/vaikeasti-tunnistettavia-raudanpuutteen-oireita/

    VastaaPoista