torstai 20. tammikuuta 2022

Eutanasia

 Olen pitänyt pitkään taukoa blogini kirjoittamisesta sillä vointini on ollut hyvin huono. Olin kesällä saattohoito osastolla, jossa en kuitenkaan pystynyt kaikkien valojen ja äänien takia olemaan. Tämän lisäksi huoneeseeni tuli vähän väliä eksyneitä muistisairaita kuolemaa tekeviä vanhuksia ja lääkelistaani ei saatu mitenkään oikeanlaiseksi eli en saanut esim pahoinvointilääkettä jota olen nyt syönyt kohta 7 vuotta, koska se oli vain kadonnut jotenkin listalta. Olin siis vointini kanssa aivan pulassa paikassa, joka on tarkoitettu viimeiseksi paikaksi ja missä viimein pitäisi päästä lepoon. Tämän kaiken seurauksena pyysin päästä kotiin. Se ei onnistunut joten soitin itselleni kiireettömän ambulanssin ja lähdin kotiin ja totesin, että kuolen mielummin siellä. 


Sairaalassa

Tämän jälkeen lääkärini suivaantui ja sanoi ettei kestä katsella tätä enää ja aloitti minulla hoidot. Samalla minua pelotti, mutta olin todella TODELLA kiitollinen hänelle. Sain hoitoja 3kk ajan ja tämän takia en taaskaan uskaltanut päivittää mitään tilanteestani ettei hoitoja evätä minulta jälleen. Hoidot auttoivat. POTS katosi. Jaksoin paljon paremmin ja oireeni alkoivat hitaasti, mutta varmasti helpottamaan.


Hoitojen avun jälkeen ekaa kertaa ulkona

Neljänteen hoitoon kiireettömällä ambulanssilla mennessäni olin tämän kyseisen hoitopaikkani ovella paarien päällä ja yritimme mennä sisään. Hoitaja tuli kertomaan, että heillä on niin iso hoitajapula, niin paljon infektio potilaita ja niin vähän puhtaita huoneita käytössä ettei hoitoani voida toteuttaa ja minun on lähdettävä kotiin. Näin ollen lähdin samalla kiireettömällä ambulanssilla kotiin. Tämän jälkeen olin yhteydessä lääkäriini, että mitäs nyt tehdään niin mistään säännöllisistä hoidoista tai edes nesteytyksestä ei kuulemma ole sovittu eikä hän niitä suostu määräämään. Puhelumme loppui siihen, että hän toivotti jaksamisia.


Tässä vaiheessa ajattelin, että some hiljaisuuden voi ainakin Instagramin (kkristta) puolella rikkoa. Olin paremmassa kunnossa ja yritin tehdä niin paljon kuin kykenin. Olin kuitenkin kaukana terveestä. 


Nyt tähän päivään mennessä kuntoni on romahtanut täysin. Hoitojen teho on menetetty, koska sain niitä liian vähän aikaa ja nukun nykyään 16h vuorokaudessa sen lisäksi, että olen koko ajan kivuissa, pahoinvoinnissa ja kroppani on aivan AIVAN loppu. 


Nyt olen miettinyt vakavissani, että kerran Suomen ”hyvinvointivaltiossa” ei saa hoitoa kuin rikkaat ja rahalla yksityisellä, enkä kestä enää fyysistä olotilaani, jää ainoaksi vaihtoehdokseni eutanasia. Lähdin siis selvittämään eutanasian mahdollisuutta ja saisin kuin saisinkin eutanasian ja pääsisin vihdoin eroon 7 vuoden tuskasta sovitusti, MUTTA eutanasia on niin kallis prosessi ettei Kelan etuuksilla elävällä ole siihen mahdollisuutta. Eli edes eutanasia ei ole mahdollinen, jos taskussa ei ole kymppitonneja ylimääräistä.


Tänään puhuin taas/vihdoin lääkärini kanssa ja hänen hoitonsa minulle oli, että tsemppiä ja koita kestää. Kerroin, että yksityisen puolen lääkärilläni olisi nippu tutkimuksia joita voitaisiin tehdä ja jos näistä löytyisi jotain olisi kunnallisen pakko aloittaa jonkunlaiset vahvat hoidot (esim. IVIG) ja näin ollen voisin parantua. Tämän jälkeen kysyin, että voisiko hän kirjoittaa tutkimuksiin maksusitoumuksen. Se olisi tällä hetkellä viimeinen oljenkorteni, mutta ei kuulemma kunnallisella ole varaa kirjoitella minulle maksusitoumuksia, että kuulostaa hyvältä, mutta koita hankkia itse rahat.


Kiitos kehitysmaa Suomi, että 6,5 vuoden käsittämätön tuskani kipeänä neljän seinän sisällä pilkkopimeässä huoneessa jatkuu edelleen. Aikaisemmin olen aina sanonut etten toivoisi ME/CFS/POTS sairautta edes pahimmalle vihamiehelleni, mutta nyt haluaisin kyllä tietää, saisiko Suomessa hoitoa tähän neuroimmunologiseen sairauteeni, jos Suomen kunnallisen puolen johtavassa asemassa olevien lääkäreiden lapset sairastaisivat tätä samaa sairautta? Tämän kohtaloni takiako Suomen veteraanit ovat taistelleet meille "hyvinvointivaltion" oman henkensä uhalla?


🤍Krista Lahtinen

Instagram: kkristta

Sähköposti: krista.lahtinen97@gmail.com

43 kommenttia:

  1. Mitä nämä "hoidot" olivat, jotka auttoivat oloasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi luoja taas mitä paskaa. Jos olisit oikeasti perehtynyt psykiatrisiin häiriöihin tietäisit myös ettei tässä ole kyse sellaisesta. Skitsofrenia jonka hoitoon Leponex on tarkoitettu ei oireile näin ja Leponexin saaminenkaan ei ole suomessa tämmösen työn ja tuskan takana. Joten täysin typerä ja asiaton kommentti.

      Poista
  2. eihän leighin syndroomasta parane...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää tais hakea hoitoo me/cfs/pots:iin näin ainaki teksti antaa ymmärtää

      Poista
    2. Lisäksi tämä sairaus:

      http://kristalahtinen.blogspot.com/2021/

      Poista
  3. Missäs Leight, vai unohtuiko jo se? Tee keräys eutanasiaan niin mä maksan vaikka satasen että pääsen susta huijaamasta ihmisiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matteuksen evankeliumi:
      12:34 Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
      12:35 Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.
      12:36 Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.
      12:37 Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi.

      Poista
  4. Siis olisitko tosissasi ollut tekemässä eutanasian? Hirvittävä ajatus. En vain ymmärrä, että jos joku oikeasti haluaa päättää päivänsä niin kyllähän se onnistuu ihan omin päin tekemällä? Ei se ole rahasta kiinni. Tämä siis yleisenä huomiona, en missään nimessä toivo, että tekisit itsellesi mitään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikista ei oo ottamaan itse itseään pois päiviltä. Eutanasiassa lääkäri on se joka hoitaa homman jollain lääkkeellä, avustettu itsemurha on myös kallis ratkaisu mutta tässä potilas itse ottaa lääkkeen jolla nukkuu pois. En kyllä ittekkään toivo että kirjottaja päätyisi äärimmäiseen ratkaisuun vaikka hänen kärsimyksensä onkin liiallista.

      Poista
  5. Mun mielestä sä tarviit psykiatrin. Nimeä täällä blogissa lääkäri, joka mukamas olisi rahaa vastaan sinulle eutanasian tuottanut. Eikös sellainen lainrikkoja pidä saada vastuuseen?

    https://www.minilex.fi/a/miss%C3%A4-maissa-aktiivinen-eutanasia-on-sallittu

    Sepitteletkö tänne dramaattista tarinaa, kun et vuosien valehtelemisen jälkeen oikein voi enää perääntyäkkään? Mä ennustan ettei tämän lääkärin nimeä tai edes työpaikkaa kuulu, koska joudut perättömistä väittämistäsi tuolloin vastuuseen itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa Krista kuitenkin selvitteli eutanasian mahdollisuutta sellaisesta maasta missä tämmöistä palvelua tarjotaan? Esim. Hollanti? Ei ole mikään ainutkertainen tilanne että sairas ihminen matkustaa toisesta maasta tämmöiselle klinikalle. Pitää vaan läpäistä haastattelut missä selvitetään että ihminen ymmärtää mitä on tekemässä ja tietty fyrkkaa on löydyttävä. Tuo on kyllä aivan naurettava ajatusmaailma että kaikki vaikeammat tapaukset pitäisi lähettää psykiatrille. Siinä vaiheessa jos omalle/läheisesi kohdallesi osuu huonosti tunnettu sairaus niin muuttuu kyllä ääni kellossa. Kyllä psykiatritkin tietää ettei tämmöiset oireet ole heidän asia.

      Poista
  6. Sulla on tainnut mennä saattohoito- ja geriatrinen osasto pikkuisen sekaisin. Saattohoidossa olevat, ovat harvemmin muiden huoneissa vaeltelevia muistisairaita vanhuksia.

    Ja nää sun juttus aina vaan saa värikynää lisää. Vastahan sä viime huhtikuussa kirjoitit postauksen, jossa kerroit elinaikaa olevan enää kuukauden...

    Ja kolmanneksi. Sä Krista et todellakaan ole ainoa ihminen, joka täällä on jäänyt ilman hoitoa/hoidot ovat viivästyneet koronan ja hoitajapulan vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tämän lisäksi huoneeseeni tuli vähän väliä eksyneitä muistisairaita kuolemaa tekeviä vanhuksia...."

      "Sulla on tainnut mennä saattohoito- ja geriatrinen osasto pikkuisen sekaisin. Saattohoidossa olevat, ovat harvemmin muiden huoneissa vaeltelevia muistisairaita vanhuksia."

      Krista nimenomaan kirjoitti, että muistisairaita kuolemaa tekeviä vanhuksia. Voiko muistisairas tehdä kuolemaa saattohoito-osastolla vai tapahtuuko tämä pelkästään geriatrisella osastolla? Muistiliitolla ihan ohjeistusta saattohoitoon:

      https://www.muistiliitto.fi/application/files/5615/0389/9488/Muistisairaan_ihmisen_hyva_saattohoito_web.pdf

      Millä perusteella kirjoitat, että saattohoidossa on harvemmin muistisairaita vanhuksia? Suomessa on aivan järjetön määrä kuolemaa tekeviä muistisairaita ihmisiä. En edes muista, kuinkahan mones tapaus on jo menossa omassa lähipiirissäni...

      "Vastahan sä viime huhtikuussa kirjoitit postauksen, jossa kerroit elinaikaa olevan enää kuukauden..."

      Kuka Kristalle antoi tuon kuukauden? Krista itsekö keksi?

      "Olin kuitenkin nyt vihdoin poliklinikkakäynnillä ja lääkäri näki minut. Kerroin, että olen tämän vuoden puolella turvonnut 20kg ja oireeni. Silmästä silmään katsoen hän totesi, noin kuukausi. Sinulla on luultavasti aikaa elää noin kuukausi. Toivon kipinä palaa kuitenkin vieläkin, koska onhan minulle ennenkin näitä elinajanodotteita annettu."

      Poista
  7. Eikö sinulla soi kellot, kun joku väittää "kuolemaa tekevien muistisairaiden vanhusten vaeltelevan".

    Kuolemaa tekevä on ilmaisuna aika rankka sellaiselle ihmiselle, joka kuitenkin on kykenevä vaeltelemaan.

    Ja kyllä. Muistisairaus johtaa kuolemaan jossakin vaiheessa, mutta oikeasti kuolemaa tekevät ovat jo niin huonossa kunnossa, etteivät jaksa vaellella.

    Kristan kertomukset niin omasta tilanteestaan kuin lääkärien sanomisista ovat muuttuneet jatkuvasti.

    Apua hän kyllä tarvitsee siitä ei käy kieltäminen. Mutta onko se oikea apu nuo ivigit, mistä Krista jatkuvasti puhuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellot soi kyllä. Nimittäin hälytyskellot suomalaisen terveydenhuollon järkyttävästä tilanteesta tähän(kin) sairauteen liittyen. Liikaa tiedän ja tunnen Kristan kanssa lähes identtisessä tilanteessa olevia ME/CFS-potilaita. Tietysti tästä sairaudesta ja sen ympärillä tapahtuvista asioista ymmärtämättömän ihmisen on vaikea käsittää potilaiden sekä yhteiskunnassamme vaikuttavan tilanteen todellisuutta. Tietty asenteellisuus ja ennakkoharhaluulot eivät auta yhtään paremmin ymmärtämään näitä asioita, vaan täysin päinvastoin.

      Poista
  8. Moi Krista,

    Itse paranin POTS:sta tämän tutkimuksen avulla, pyydä lääkäriäsi lukemaan se?

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6287046/

    Tiivistettynä: POTS tarkoittaa sitä, että verenkierrossa on liikaa "Homocysteineä". Eli sinun tehtäväksi jää ainoastaan tutkia (kaikki keinot) miten saat homocysteinen määrän verenkierrossa laskemaan. Joko omatoimisesti tai osaavan lääkärin avulla.

    Itselle riitti 2 viikon kuuri, pieni määrä B6+sinkki+magnesiumia, ja D-vitamiinia lisäravinteiden muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä lisäyksenä, hyödynsin tätä kaaviota Homocysteinestä eroon pääsemiseen, se toimi minulle. Kaavion ovat tehneet tunnetut Suomalaiset tutkijat: Katri Peuhkuri, Nora Jaatinen ja Riitta Korpela.

      https://www.researchgate.net/figure/The-synthetic-pathway-and-metabolism-of-melatonin-and-possible-sites-for-some-nutrients_fig1_229554764

      Poista
    2. Hej anonyymi. Olisin todella kiinnostunut kuulla lisää tästä metodista ja teoriasta, sekä sun tarinasta sairastumisesta paranemiseen. Itse sairastan Pots sikapiikin jälkeen ja nyt 13v. tyttärellä samankaltaisia oireita Hpv-rokotteen jälkeen. Voitko ottaa yhteyttä ebeijar@gmail.com?

      Poista
  9. "ei kuulemma kunnallisella ole varaa kirjoitella minulle maksusitoumuksia, että kuulostaa hyvältä, mutta koita hankkia itse rahat."
    Mielenkiintoisista käsityksistä huolimatta kunnalla ei ole mitään maagista rahanlähdettä, josta rahaa voidaan jakaa kaikille tarvitseville. Terveydenhuoltoon on varattu tietty määrä rahaa - monenko ihmisen on ok jäädä ilman hoitoa, että yksi saa huomattavan kalliit hoitonsa? Luonnollisesti tämä ei helpota yksilön tilannetta millään tavalla, mutta ei yhtä voida hoitaa muiden kustannuksellakaan.

    VastaaPoista
  10. Voiko olla mahdollista että sinulla olisi borrelioosi? Onko sitä koskaan tutkittu? Minulla alkoi oudot oireet ja 2-vuoden jälkeen lopulta antibioottikuuri siihen auttoi. Luin myös kokemuksesta, jossa joku on saanut POTS:in borrelioosin saatuaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin Kristan videon Youtubesta missä hän kertoo harrastaneensa suunnistusta. Metsä, punkki ja suunnistus. Ravintojutut liittyy borrelioosiin jotenkin. Hittolainen, toivottavasti Krista saat avun jostain! Itsekin epäilisin borrelioosia.

      Poista
  11. Törmäsin tarinaasi hiljattain.

    Voimia sinulle!
    Älä luovuta ihana ihminen! ♥️

    VastaaPoista
  12. Käsittämättömän kylmiä ja ilkeitä kommentteja täällä vakavasti sairaalle ihmiselle. Itselläni ollut paha uupumus parisen vuotta. Mutta blogistiin nähden olen hyvässä kunnossa. Olen tehnyt tärinäterapiaa omin päin. Uskon että siitä on ollut joku apu. Blogin kirjoittajalle toivon siunausta ja paranemista koko sydämestäni.

    VastaaPoista
  13. Voimia ja halauksia! Asiat, joita olet tuonut esille terveydenhuollon tilasta Suomessa eivät todellakaan ole keksittyjä. Ihmettelen miten jotkut kehtaavat kommenttikenttiin täällä kyseenalaistaa kokemuksiasi ja sitä, että hoitoa kyllä saa. Ei saa, jos on harvinaissairauksista kyse. Jossain vaiheessa pitää olla rahaa, jotta saa apua yksityiseltä sektorilta. On tyystin eri asia käyttää esim. julkista terveydenhuoltoa 5 kertaa vuodessa tai 50 kertaa, jolloin näkee, miten oikeasti Suomessa potilaita hoidetaan ja heidät kohdataan. ♥️♥️♥️

    VastaaPoista
  14. Viimeisin Iltalehden juttu muistutti minua tästä. Laitoin Kristalle viestiä Facebookin kautta jo 29.1 2018, mutta en siihen saanut koskaan kuittausta, että onko mennyt perille. Asia sitten unohtui. Nyt kun kävin katsomassa niin siellä edelleenkin lukee vain "Toimitettu", mutta ei merkintää, että olisi luettu. Joten pistänpä muistutuksen jos se on mennyt johonkin roskapostikansioon kun ei olla kavereita FB:ssä. Siinä oli ns. täydentäviin hoitoihin vinkkejä.

    VastaaPoista
  15. Todella surullista on sinun tarina. Luin sen ihan sattumalta IL tänään. Hoitoja on olemassa, mutta lääkärit ei edes tiedä näistä, koska koulussa opetetaan vaan tiettyjä asioita ja lähinnä miten vaan laittaa asiakkaalle se resepti naamaan. Itse siinä tilanteessa tekisin mitään vaan että saisin taas ulos sängystä. Tiedän että sä et pysty katso telkkaria eikä myös netti, mutta ehkä joku perheestä tekee sen sun puolestaan. Ei siinä ole mitään hävittävää. https://theuniversalantidote.com/

    VastaaPoista
  16. Toivon että joku yksityinen lääkri keskus ottaisi sininut esimerkki tapauksekseen ja saisit hoidot lahjana sitä vastaan että kerrot miten hoidot toimii ja saisit niitä tarpeeksi.

    VastaaPoista
  17. Voisiko taustalla olla kupariaineenvaihdunnan häiriö, esim. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4336199/

    VastaaPoista
  18. Onko mitään varmuutta että se ameeba on todellakin saatu häädettyä sinusta kokonaan pois? Luin joskus muiden ameeban saaneiden kertomuksia netistä, ja kuulemma sen häätö on todella pitkä prosessi ja vaikeaa, ja voi mennä kauankin(?). Mitä jos se onkin edelleen kehossasi ja edelleen aiheuttaa nämä ongelmasi?

    VastaaPoista
  19. Krista... Laita Googleen Hemiplegic migraine.

    VastaaPoista
  20. Todella ikäviä kommentteja täällä. Sama homma kun aikoinaan Janita Lukkarisen kohdalla! Hankkikaa apua ajoissa ihmiset! Kristalle halauksia jos olet vielä keskuudessamme ❤

    VastaaPoista
  21. Hei rakas ihminen! Oletko tutustunut opti-msm eli rikkiin jota syödään, jota luonnollisestikin esiintyy meidän elimistössä muttei nykypäivänä saada tarpeeks ravinnosta? En ole mikään myyjä, mutta luin juttuasi ja ajattelin että en menetä mitää jos vinkkaan tuosta rikistä. Toki sitä otetaan c-vitamiinin/c-vitamiinipitoisen kanssa että toimii parhaiten. Toimii moniin kipuihin, ja ei ole siis mikään lääke vaan luonnollinen. Mulla vie kaikki kivut ja jomotukset kun sitä käytän. Aloitusannos pitää ottaa ja aloittaa varovasti, muutoin voi ottaa mahaan. Toivon sinulle vain hyvää ja paranemista❤

    VastaaPoista
  22. Hei Krista!

    Inkivääriä on perinteisesti käytetty kipuja ja tulehdusta lievittämään, hoitamaan kroonista väsymystä, ylläpitämään suoliston normaalia bakteeritasapainoa ja helpottamaan ripulia sekä ummetusta. Inkivääri eliminoi haitallisia bakteereita ja mikroeliöitä.

    Inkivääriä on käytetty kauan myös pahoinvointia lievittämään. (Tuskin haittaa jos käyttää samaan aikaan muiden pahoinvointilääkkeiden kanssa, koska sitä on käytetty yhdessä perinteisten pahoinvointilääkkeiden kanssa kemoterapian aikana, mutta hyvä varmaan lääkärin kanssa jutella jos ei ole aiemmin käyttänyt; https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/inkivaari-vahentaa-kemoterapian-aiheuttamaa-pahoinvointia/.)

    Tulehdusta kehossa lievittää myös kurkuma, granaattiomena ja mustikka. Paljon muitakin ruoka-aineita löytyy, joilla sanotaan olevan tulehdusta lievittävä vaikutus, tässä joitakin: valkosipuli, kaneli, chian siemenet, villikalan rasva, parsakaali ja muut vihreät, ekstraneitsytoliiviöljy, greippi, papaija, marjat, cayennepippuri, bataatti, saksanpähkinä, avokado, hapankirsikka, omena, viinirypäleet.

    Mausteista saa myös paljon antioksidantteja, hyviä esim. oregano, paprika, rosmariini, meirami, timjami, neilikka, persilja, basilika, kumina, sinapinsiemen.

    Aloe verasta voi olla myös apua yleiseen hyvinvointiin ja suoliston hyvinvointiin.

    Jos käytät langatonta nettiä, se kannattaa ottaa pois päältä kun ei ole käytössä, niin tietokoneelta, älypuhelimesta kuin tabletista (esim. wi-fi), koska näiden laitteiden säteily voi heikentää yleisvointia.

    Jos kiinnostaa kuunnella hengellisiä puheita, niin esim. täältä löytyy rakkaudellista sanomaa: https://www.youtube.com/@Heikki230/videos.

    VastaaPoista
  23. Anonyymisyys tekee ihmisestä näköjään hirviön. Toivon ettei Kristalle lueta noita kommentteja,hävetkää.

    VastaaPoista
  24. Valitettavasti tämä on totta nykyajan "hyvinvointi"-Suomessa. Mikään ei toimi ja nykyään ei toimi senkään vertaa. Rahat tungetaan Apottiin eikä hoitajille. Vakavien virustautien annetaan levitä vapaasti. Vähänkään erikoisempia sairauksia ei haluta hoitaa. Ketään ei kiinnosta.
    PS: Suomalaiset ovat halvatun ilkeitä sairaita ihmisiä kohtaan. Toivottavasti ette itse koskaan sairastu, vammaudu tai joudu onnettomuuteen, te kaikki ilkeät kommentoijat.

    VastaaPoista
  25. Hoitoala on kriisissä, lääkäreitä ei tunnu kiinnostavan. Kamppailut käydään yksin vaikka kuvittelisi apua saavan kun nuorena sairastuu. Et ole yksin. Oireita ei oteta riittävän vakavasti, näin on monien kohdalla. Ihmettelen suuresti miksei tule muutoksia. Kohtelukin ihan ala arvoiseksi mennyt. Korvienväli diagnooseja kyllä saa ei muuta voi ollakkaan.

    VastaaPoista
  26. Mikä mahtaa olla Kristan tilanne nyt?

    VastaaPoista
  27. Siis trolli. Keksittyä tarinaa vetää

    VastaaPoista
  28. Ota huomioon, että somaattiset oireet vaikuttavat kroppaan myös fyysisesti. Monilla on tapana tehdä itsediagnoosia ja pitää sitä todisteena sairaudesta. Ne eivät ota kuitenkaan ota koskaan huomiota, miten omat elämäntavat ja ajatukset vaikuttavat hormoneihin ja fyysiseen kroppaan.

    VastaaPoista
  29. Aikamoista skeidaa koko juttu :D Oot tehnyt kuolemaa nyt vuosia… koittaisit nyt skarpata vaan. Ei toi ole mikään sairaus, jos olisi, niin kyllä tää esimerkki tapauksena menisi julkisuuteen jos et hoitoa saa.

    VastaaPoista