torstai 16. toukokuuta 2019

Sairastuinko rokotteesta? Kielletty puheenaihe

Moni on kysynyt minulta, että olenko sairastunut POTSiin sekä ME/CFSään rokotteesta. Tähän asti olen ollut ottamatta kantaa asiaan, sillä rokotteet ovat olleet selkeästi kielletty puheenaihe ja 100% varmuutta asiaan ei voi saada.


En ole rokotevastainen ja olenkin ottanut terveydenhuollon ohjeistuksen mukaan kaikki rokotteet lukuunottamatta HPV-rokotetta. Viime päivien aikana olen puhunut yksityisen huippulääkärin kanssa ja hän sanoi suoraan, että minulla on ajallinen yhteys rokotteen ja sairastumisen kanssa ja hän kirjaa sen ylös, mutta korvauksia on turha lähteä tällä hetkellä hakemaan, koska niitä ei tule käytännössä millään keinolla samaan vakuutusyhtiöiltä.  On lähes mahdotonta todistaa, että on sairastunut rokotteesta. Hänen mielestään myös ASIA eli adjuvanttien (rokote) aiheuttama autoimmuuni/tulehduksellisen syndrooman diagnosistiset kriteerit täyttyvät minulla. Olen altistunut ulkoiselle ärsykkeelle eli adjuvantille eli rokotteelle jonka tehosteaine on ollut alumiini. Minulla täyttyy kliiniset oireet sekä minulle on puhjennut rokotteen jälkeen autoimmunisairaus. ASIA on siis syndrooma, jossa altistus adjuvantille johtaa yliaktiivisen immuunireaktion aiheuttamaan sairauteen.

Sain Pandemrix rokoitteen 30.11.09, vaikka olin kahta viikkoa aikaisemmin sairastanut sikainfluenssan. Minulle sanottiin, että rokote kannattaa silti ottaa. Sain rokotteen ala-asteella koulussa ja pyörryin. Lepäilyn jälkeen palasin takaisin koulupäivään. Illalla käsi oli kipeä ja minulle nousi kuume.

Sairastelukierre alkoi jo tuolloin astmasta, poski-,otsa- ontelo leikkauksiin ja korvien pallonlaajennukseen. Keuhkokuumeesta influenssaan ja lopuksi keliakiaan ja allergioihin sekä lopulliseen kunnon romahtamiseen sänkypotilaaksi.

Näen aiheellisena kirjoittaa tästä, koska minun ja monen muun POTS/ME/CFS potilaan epäillään sairastuneen rokotteesta ja kaikki tavallaan tietävät asian, mutta kukaan ei puhu siitä. Ehkä peläten leimaamista rokoitevastaiseksi? Mielestäni hyvin tutkitut rokotteet ovat ok, mutta esim Pandemrixiä ei oltu tutkittu tarpeeksi. Maissa jotka eivät ottaneet rokotetta ei sairastuneita ollut yhtään sen enempää ja haittavaikutukset tutkimattomasta rokotteesta jäi saamatta. Ongelma on, että aiheesta ei saa eikä uskalleta puhua ja näin ollen asiat eivät selkeenny. En voi sanoa 100% varmuudella, että olisin sairastunut rokotteesta, mutta se on ollut hyvin mahdollista jopa todennäiköistä ja silti lääkärit hyssyttelevät, että odotellaan vain.

Oletko ollut tietoinen, että esim Saksassa maan hallitus on kieltänyt Pandemrix rokotteen käyttämisen ministerien, muualla työskentelevien virkamiesten sekä sotilaiden keskuudessa?

Jos olen mahdollisesti sairastunut rokotteesta loppuelämäkseni tai toivottavasti vain hetkellisisesti moneksi vuodeksi tähän helvettiin, haluan ainakin tietää sen sekä haluan, että se on virallista ja saisin asianmukaiset korvaukset.

Tiedän, että en ole asian kanssa yksin. Kirjoita, vaikka nimettömänä kommentteihin tarinasi, miten sinä tai lähimmäisesi sairastui rokotteesta ja onko tiesi ollut helppo Suomen pyrogratiaa vastaan? Minun kohdallani ei ainakaan ole. Ei minkäänlaista hoitoa eikä tukea.

💕Krista




39 kommenttia:

  1. Minulla säännöllisesti (puolen vuoden välein) oirehtinut migreeni muuttui epilepsiaksi Pandemrix-rokotteen ottamisen jälkeen. Lääkärit löysivät aivoista synnynnäisen muutoksen mutta Pandemrix-rokote oli todennäköisesti se viimeinen niitti joka johti epilepsian puhkeamiseen. Onneksi minulla oirehtii todella vähän mutta olisihan tämä ollut kiva välttääkkin.

    VastaaPoista
  2. Osallistuin 2008-2011 HPV-rokotetutkimukseen, ja näin jälkikäteen mietittynä ei olisi ehkä kannattanut. Kun sain viimeisen rokotteen, oksensin pelkästään nesteitä koko loppupäivän. Edes vessaan asti en ehtinyt. Nousi myös korkea kuume. Muutama vuosi siitä eteenpäin, sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan, joka sekin selvisi mutkien kautta. Kellään suvussa kyseistä sairautta ei ole, joten sen on oltava autoimmuuninen minulla. Terkkuja vaan tutuille jos satutte lukemaan...

    Tsemppiä ja voimia Krista!

    VastaaPoista
  3. Hei Krista,

    Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa, tilanteesi koskettaa todella paljon. Vaikka on ikävää seurata kuinka kurjia asioita sinulle tapahtuu, olen saanut sinulta myös voimaa jatkaa omaa taisteluani. Vaikutat todella vahvalta ihmiseltä, on hienoa, kun kaikesta huolimatta jaksat taistella ja vaatia hoitoa.
    Sain myös Pandemrix rokotteen marraskuussa 2009 ja olin tuolloin 19 vuotias. Kaksi kuukautta rokotteen saamisen jälkeen alkoivat rajut oireet.
    Aloin kärsimään painajaisista, nukahtamiseen liittyvistä näkö-ja kuuloharhoista. Yöuni muuttui katkonaiseksi ja kärsin todella voimakkaasta väsymyksestä, vaikka olisi ollut pitkätkin yöunet takana. Aloin myös saamaan niin pahoja nukahtelukohtauksia kaikissa tilanteissa, esim kävellessä, kesken syömisen, istuessa jne, että ensiksi en ymmärtänyt edes nukahtavani vaan luulin näitä tajuttomuuskohtauksiksi. Kun sitten ymmärsin kyseessä olevan nukahteluja, tutkimukset keskitettiin unitutkimuksiin. Prosessi on ollut pitkä ja kesken edelleen. Lukuisissa unitutkimuksissa on tullut narkolepsiasta viitteitä esille, mutta mitään virallista diagnoosia en ole saanut. Tutkimuksia on sekoittanut osiltaan muut sairauteni ja niiden oireet sekä lääkitykseni. Hoitava neurologini on antanut diagnoosiksi hypersomnia Nud.
    Oireeni ovat niin voimakkaita, että menetin työkykyni. Ensimmäisinä vuosina yritin käydä töissä ja opiskelin uuden ammatin, mutta olin toistuvasti sairauslomilla ja lopulta oli pakko jäädä työelämästä kokonaan pois.
    Elämä on jatkuvaa taistelua, oireet ovat niin vaikeita, että koko elämä perustuu niiden mukaan elämiseen. En voi kovin kauas kotoa mennä yksin, koska saatan nukahtaa ja joutua vaaratilanteisiin. Väsymyksen aiheuttaman aivosumun vuoksi havainnointikyky on hidas ja heikentynyt, että saatan kävellä suoraan auton alle. Muistiongelmat ovat myös vuosien saatossa ilmestyneet ja joskus jopa keskustelutilanteissa on vaikeaa ymmärtää toisen puhetta.
    En ole saanut mitään korvauksia, vaikka on selvää, että olen sairastunut rokotteesta. Jo useamman vuoden lääkäri on kirjoittanut lausuntoja työkyvyttömyyseläkettä varten, mutta aina tulee hylätty päätös. Saan pientä työmarkkinatukea, vaikka ei ole toivoa, että pääsisin enään töihin. Minut on merkitty työvoiman ulkopuolelle olevaksi, joten minulla ei ole velvoitetta hakea töitä, mutta muutaman kuukauden välein työvoimavirkailija soittaa ja kysyy tilannetta uudestaan. Kamalinta näiden oireiden lisäksi on aina selitellä uudelle lääkärille ja työvoimavirkailijoille tätä tilannetta, hyvin harva oikeasti ymmärtää tilannetta ja tuntuu, että ei uskalleta tehdä ja sanoa asioita, edes lääkärit. Olen todella saanut taistella ja vääntää eri tahojen kanssa, jotta saisin hoitoa ja toimeentulon. Suurimpana yllätyksenä on tullut, kuinka empatiakyvyttömiä lääkäreitäkin voi olla. On ollut useampikin lääkärikäynti, josta olen poistunut itkien. Onneksi muutaman huonon kokemuksen jälkeen löytyi neurologi, joka ymmärtää ja oikeasti tekee kaikkensa tukeakseen minua tilanteessani. Stressi tästä kaikesta on alkanut aiheuttaa ns. toiminnallisia aivoverenkiertohäiriöitä ja tämä neurologi on käskenyt vähentämään kuormittavia asioita, jotta yhtään vakavampia oireita ei tulisi. Mutta se on vaikeaa, kun joka asian eteen täytyy taistella ja vaatia asioita. Tässä meidän "hyvinvointivointivaltiossamme" sairas ihminen on täysin yksin ja ilman tukea.
    Minkäänlaisia korvauksia on ainakin minun kohdallani ollut turha odottaa. Rokote pilasi elämäni, vei terveyden ja työkyvyn, joita ei saa takaisin.
    Ainoa toivo mitä jäljellä on, on se, että joskus vielä se työkyvyttömyyseläke myönnettäisiin ja ei tarvitsisi enään stressata niin paljoa.
    Jos saisin elää tuon rokotteen edeltävän ajan uudelleen, en olisi kuunnellut lääkäriä ja ottanut rokotetta. Olisi moninverroin helpompaa elää tavallista elämää käyden töissä ja perustaa perhe. Se olisi suorastaan ihanaa!
    Toivon todella, että sinä saisit vielä sellaista hoitoa, joka todella auttaisi. Kaikkea hyvää sinulle ja paljon voimia!
    Koita jaksaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkäri jolla ei ole empatiakykyä on väärällä alalla ja vaaraksi koko yhteiskunnalle.

      Poista
  4. Läheiseni sairastui kyseisestä rokotteesta narkolepsiaan ja katapleksiaan. Yhteys sairastumisen ja rokotteen välillä todettiin ja hän sai korvauksen. Korvaus on kuitenkin hävyttömän pieni siihen nähden, että hän tulee olemaan sairas koko loppuelämänsä ajan ja joutuu syömään lääkkeitä jatkuvasti. Puhumattakaan siitä, mitä rajoitteita sairastuminen toi hänen elämäänsä.

    VastaaPoista
  5. Syylliset ei koskaan tule tunnustamaan vaikka kädestä löydettäisiin se on fakta ja vakuutusyhtiöt nämä isot kusettajat pistää päänsä pensaaseen eikä maksa lantin lanttia.

    VastaaPoista
  6. Mun mielestä lääkeyhtiöiden pitäisi ottaa vastuu näistä tapauksista, hehän ne rokotteet kehittävät ja myyvät, vaikkei ole varmuutta todellisista vaikutuksista.. Mutta muistaakseni heillä on käytössään joku pykälä tms, mikä rajaa heiltä kaiken vastuun pois, jos haittoja ilmenee.. Melko hyvä bisnes heidän kannaltaan; voi syytää kuraa markkinoille, mutta vastuuta haitoista ei kanneta.. :(

    VastaaPoista
  7. Lääkeyhtiöt on verrattavissa rikollisjärjestöihin!

    VastaaPoista
  8. Minulla myös on ajallinen yhteys Pandemrix-rokotteen ja ME/CFS:än sairastumisen kanssa. En muista sairastumisestani muuta kuin että se tapahtui yhdessä päivässä. Siihen asti koko elämäni olin erittäin toimelias ja yllättävänkin jaksava, vaikka olin kärsinyt pahasta unihäiriöstä jo vuosia. Sain fibromyalgia-diagnoosin 2013 ja seuraavana vuonna törmäsin ensimmäisen kerran joidenkin vertaisten epäilyihin että heidän oma sairastumisensa saattaisi liittyä Pandemrixiin. Hain tk:sta terveystietoihini liittyvät paperit ja totesin että olen saanut rokotuksen 2/2010 ja ensimmäinen lääkärikäyntini epämääräisistä kivuista ja uupumuksesta oli 10/2010. Muistan että lääkäriin mennessäni olin ihmetellyt oireitani muutaman kuukauden. V. 2018 sain ME/CFS-diagnoosin, joka varmaankin olisi ollut oikea alusta alkaen, koska liikunta ei ole missään vaiheessa tehnyt minulle hyvää. 2017 asti kykenin osa-aikatöihin ja kiitos työterveyshuollon, pääsin sitä kautta edes tutkimuksiin. Aiemmat vuodet menivät terveydenhuollon suhteen tyhjäkäynnillä, tk:n anti oli surkea enkä ymmärtänyt hakeutua yksityissektorillekaan koska oireet olivat niin moninaiset ja oudot. Työttömyyskorvauksella täälläkin elellään, työkykyä ei ole, kun en kotiarjestakaan selviä. Olisi ihana helpotus päästä eläkkeelle, mutta ikää on vasta 48v, joten turha toivo. Enkä todellakaan ole vaikeimmasta päästä ME/CFS-sairaista!

    Kiitos Krista kun otit rohkeasti tämän rokotusaiheen blogikirjoituksesi aiheeksi. Aihe on ajankohtainen siksikin että hoitoalan työntekijöiltä edellytetään nykyään esim. vuosittaiset influenssarokotukset, joten minäkin sairaanhoitajana joutuisin alanvaihtoon, jos joskus työkykyni palautuisi. Minulla on neurologilta suositus välttää influenssarokotuksia.

    VastaaPoista
  9. Äitini joutui ottamaan kyseisen rokotteen raskausaikana odottaessa siskoani ja noin vuosi siskoni syntymän jälkeen siskollani todettiin kromosomipuutos, kun jo syntymästä asti hän ei kehittynyt normaalisti ja nykyään hänellä on kehitysvamma-diagnoosi. Kaikki muut perheemme lapset ovat täysin terveitä, joten ei voi olla ajattelematta yhteyttä tämän rokotteen ja siskoni saaman diagnoosin välillä. Tätäkään ei varmaan voi millään todistaa tai tietää, mutta lukiessani tarinaasi oli pakko jakaa tämäkin tarina. Voimia sinulle♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sain raskausaikana tuon rokotteen. Luulin saaneeni terveen lapsen, mutta hän ei kehittynyt normaalisti. Hän sai lopulta kehitysvamma-diagnoosin. Kaikki mahdolliset syyt on tutkittu. Olen täysin varma, että tämä on rokotteen syytä!! Voimia sinulle Krista!! Kokemus, mitä kukaan ei ansaitse...

      Poista
  10. Se on nyt nähty et rokotteiden haitat on monin verroin suuremmat kuin hyödyt.

    VastaaPoista
  11. Pakko on nyt sanoa että kromosomipuutos lapselle tulee jo hedelmöityksen hetkellä eikä voi liittyä raskauden aikana (eli myöhemmin) otettuun rokotteeseen. En halua vähätellä rokotteista todella sairastuneiden kärsimystä, mutta tässä ketjussa jopa vuosia rokotteen jälkeen tullut kilpirauhasen vajaatoiminta on yhdistetty rokotteeseen. Ihmisiä sairastuu jatkuvasti (myös kilpirauhasen vajaatoimintaan) ilman ulkopuolista syyllistä, eikä energiaa kannata tuhlata sellaisen etsimiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehitysvammojahan on monenlaisia, ei pelkästään kromosomipuutoksellisia. Jo pelkkä hape puute synnytyksessä voi aiheuttaa kehitysvamman. Että kaikki ulkoapäin tuleva vierasaine voi aiheuttaa sikiölle kasvuvaiheessa hyvinkin vakavan kehitysvamman. Ärsyttää tämmöset kommentit kun ei tiedetä mistä puhutaan.

      Poista
    2. Kromosomipuutoa / drown syndrome ei ole sama määritelmä kuin kehitysvamma.

      Poista
  12. Moi,

    Tiede löysi Maaliskuussa 2019 vihdoin uuden keinon POTSin parantamiseen, IWIG-keinon lisäksi.

    Kannattaa hakea tuo tutkimus Googlesta, printata, ja pohtia yhdessä jonkin osaavan lääkärin kanssa voisiko siitä olla apua sinun tilanteeseen.

    "Case Report: Successful resolution of four POTS cases using retinal neuromodulation for non-invasive assessment and treatment of autonomic function", löytyy google-haulla PDF-muodossa.

    Yst. terv.

    -Samassa tilanteessa

    VastaaPoista
  13. Moi . Löysin sun blogin youtube videon kautta ja mulla heräsi voimakas empatia sun tapausta kohtaan . Potilasvahinkoasioissa et todellakaan tunnu olevan yksin . Olen koulutettu kokemusasiantuntija ja 'ajan omaa asiaa' potilasasiamiehen kautta . Tavoitteena on saada yksittäinen esimerkkitapaukseni kehittämisprosessin perusteeksi sairaanhoitopiiriin . Asiakastiedon ja -osaamisen saaminen mukaan kehittämisprosesseihin on oleellista, että asianmukainen hoito voidaan turvata eikä virheitä tapahdu välinpitämättömyyden takia jatkuvasti uudelleen . Kyseessä on hoitokulttuuria koskeva muutos, ja siinä me yksittäiset potilaat, joiden kautta asia saadaan yleiseen tietoisuuteen olemme uranuurtajia . Kiitos sinulle kun olet rohkea ja tuotat vaikeuksista huolimatta toivon näkökulmaa . Tsemppiä ! 27.5.2019 Terveisiä Imatralta, Jouni Sakari Kemppinen

    VastaaPoista
  14. Minkä takia poistat täältä muiden kommentteja täältä Krista? Suosittelen lukemaan Munchausen-Oireyhtymästä, vaikka varmasti jo tiedät siitä erittäin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Erittäin asiattomat kommentit poistetaan.

      Poista
    2. Neurologisen sairauden ja Munchausen-syndrooman välillä ei ole mitään yhteyttä. Tähänhän lääketeollisuus juuri pyrkii, tekemällä tekemään tuotteidensa aiheuttamista vaurioista psyyken sairauksia. Joihin lääkärit "määräävät" sitten omat myrkyt, jotka usein ei ainakaan helpota ongelmaa. Sellaisen ihmisen, jolla ei ole neurologista sairautta, on mahdoton ymmärtää, miten moninaisia oireita voi olla. Ja silloin on helppo heitellä tuollaisia kommentteja puskista. Rokotteiden haitat ovat kiistattomia ja toisaalta kukaan ei voi tietää, mitä juuri sinuun pistettävä rokote sisältää. Jo myönnetyt apuaineet esim. alumiini ja elohopea ovat tunnettuja hermomyrkkyjä. Saati sitten ne partikkelit, joita rokotteet sisältävät ja joista tuoteseloste ei kerro mitään.
      https://medcraveonline.com/IJVV/IJVV-04-00072.pdf

      Poista
    3. Ainut vaan että kerta rokottesta saatava alumiini on niin pieni määrä verrattuna siihen että saat sitä ruuasta, vedestä, ruuanvalmistusastioista jne jne jatkuvasti ja päivittäin....

      Poista
    4. Tässä pitää huomata, että alumiini syötynä poistuu ruuansulatuksen kautta tehokkaasti, elimistöön jää vain 0,3%. Injektoituna taas elimistöön jää kaikki.

      Poista
    5. Tässä pitää huomata että ihminen saa keskiarvollisesti 25mg alumiinia vuorokaudessa ympäristöstä. Mistä itseasiassa imeytyy 1% eli 2.5mg. Rokotteissa on eri määrä alumiinia muttu yhdessä rokotteessa on keskimäärin 0.5mg. Eli toisin sanoen saat joka päivä 5x enemmän alumiinia kuin saat siitä yhdestä kerta annoksesta rokotetta. Lisäksi monissa lääkkeissä kuten refluksiin käytettävissä antasideissä voi olla 100-200mg alumiinia per vuorokausiannos ja näitäkin lääkkeitä käyttää moni ilman hauttoja. En siis olisi huolissani alumiinista rokotteissa

      Poista
    6. Anteeksi korjaan vielkä siis antasideissä jopa 1000-2000mg.
      Jopa suklaalevyssä voi olla 30mg josta siis saisiimeytynyttä alumiinia 3mg. (SIC!)

      Poista
    7. Lukaiskaa Chris Exleyn paperi alumiiniadjuvanteista rokotteissa...

      An aluminium adjuvant in a vaccine is an acute exposure to aluminium:

      https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X19304201

      "Even in this worst-case scenario, the exposure to systemically available aluminium on vaccination day is 25 times higher through the vaccine than through the diet." (Tässä puhutaan imeväisikäisistä lapsista).

      Lisäksi mielenkiintoinen paperi Exleyltä alumiinin ja autismin välisestä suhteesta:

      Aluminium in brain tissue in autism:

      https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X17308763

      "These are some of the highest values for aluminium in human brain tissue yet recorded and one has to question why, for example, the aluminium content of the occipital lobe of a 15 year old boy would be 8.74 (11.59) μg/g dry wt.?"

      "The aluminium content of brain tissues from donors with a diagnosis of ASD was extremely high (Table 1). While there was significant inter-tissue, inter-lobe and inter-subject variability the mean aluminium content for each lobe across all 5 individuals was towards the higher end of all previous (historical) measurements of brain aluminium content, including iatrogenic disorders such as dialysis encephalopathy [13], [15], [16], [17], [18], [19]. All 4 male donors had significantly higher concentrations of brain aluminium than the single female donor. We recorded some of the highest values for brain aluminium content ever measured in healthy or diseased tissues in these male ASD donors including values of 17.10, 18.57 and 22.11 μg/g dry wt. (Table 1). What discriminates these data from other analyses of brain aluminium in other diseases is the age of the ASD donors. Why, for example would a 15 year old boy have such a high content of aluminium in their brain tissues? There are no comparative data in the scientific literature, the closest being similarly high data for a 42 year old male with familial Alzheimer’s disease (fAD) [19]."

      Poista
    8. Lääkäri Suzanne Humphries kävi Tampereella vuonna 2015 ja puhui myös rokotteiden alumiinista. Kannattaa tsekata!

      https://www.youtube.com/watch?v=PWP6e2CYPo8

      Toinen luento Suzannelta alumiinista:

      https://www.youtube.com/watch?v=AAkz6LWNRLo

      Lisäksi professori Gherardi kertoo erittäin mielenkiintoisista havainnoistaan rokotteiden sisältämään alumiiniin liittyen.

      https://www.youtube.com/watch?v=Syabv4Vsrpg

      Poista
    9. "En siis olisi huolissani alumiinista rokotteissa"

      Kommentoin tähän, että kannattaa ehdottomasti katsoa tuon Humphriesin luento. Itse olen todella huolissani rokotteiden kautta saadusta alumiinista. Piikin kautta lihakseen työnnettävällä alumiinilla ei ole mitään tekemistä syödyn alumiinin kanssa, kun tarkastellaan alumiinin käyttäytymistä ja kulkua kehossa näiden kahden saantitavan välillä. Eli näitä ei voi verrata suoraan toisiinsa.

      Poista
    10. Tässäkin paperissa on käsitelty alumiiniasiaa (Myalgia and chronic fatigue syndrome following immunization: macrophagic myofasciitis and animal studies support linkage to aluminum adjuvant persistency and diffusion in the immune system):

      https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1568997219301090?fbclid=IwAR0sviqk6owr5W3gjv0SKmXybH0LUYTwFZZJ_00FSB68yF5Kmt3gXAUu15k

      "Comparing toxicology of different forms of aluminum and different types of exposure is misleading and inadequate and small animal experiments have turned old dogma upside down."

      "Instead of being rapidly solubilized in the extracellular space, injected aluminum particles are quickly captured by immune cells and transported to distant organs and the brain where they elicit an inflammatory response and exert selective low dose long-term neurotoxicity."

      Poista
  15. Sain kyseisen rokotteen 12/09 synnytyksen jälkeen, jolloin kehon omat hormoonit olivat vielä ihan sekaisin. Rokote yritettiin laittaa väkisin raskausaikana, mutta en antanut sitä laittaa silloin. Rokotteen otin vain ja ainoastaan ajatellen, että se suojaisi lastani rintamaidon kautta. Sain rokotteesta kovat oireet. Kaikki sikainfluenssan oireet tulivat parin vuorokauden aikana huippu nopeasti ja todella rajuina. Siihen loppui myös kilpirauhaseni toiminta. Meillä ei myöskään ole sukurasitetta vajaatoimintaan. Edelleen hormoonit ovat sekaisin. Sekä jokin autoimmuunisairaus jyllää...joko fibro tai sle. Kipuja ja kärsimystä. Hermosärkyjä ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä otin sikapiikin ollessani raskaana ja juuri sikataudin sairastaneena terveydenhoitajan pelottelun painostuksen alla. Lähes välittömästi rokotteen oton jälkeen kasvoni turposivat, sain siis jonkun näköisen rokotereaktion. Sairastuin 2011 ensi käden epämääräiseen hermosärkyyn ja v 2012 alkoi kolmoishermonalueen/kasvojen/pään voimakas päivittäinen särky mihin ei auttanuut mikään särkylääke. Luulin kuolevani, toimintakykyni romahti lähes täysin. Tällä hetkellä hermosärkyä on lähinnä oikean lonkan/jalan seudulla. Yöunet ovat katkonaiset kivun vuoksi. Yhteistä tekijää kivuilleni ei ole löytynyt. Tai siis "ei ole löytynyt". Niin ja tämä rokotteelle sikiöaikana altistettu lapsi sitten.Nooh ollaan tällä hetkellä osastolla kun hänellä on sekalainen nippu erilaisia neurologisia oireita. Tämä on jo aika mones osastojakso hänen kanssaan. Olen tällä hetkellä 43 vuotias ja ammatiltani sairaanhoitaja.

      Poista
  16. Tähän oirenippuun kuuluu vielä mm. valkovarpaisuuskohtaukset ja 2012 alkanut poskiontelotulehduskierre joka johti poskionteloiden leikkaukseen 2013. T. Se 43v sairaanhoitaja.

    VastaaPoista
  17. Hei Krista
    Tsekkaa medical medium tai suomalaisittain Minna Nurmi ja kaunistava ruokavalio. Voit saada apua!

    VastaaPoista
  18. Hei Krista! Olen seurannut sinun tapausta koska itse sairastan ME/CFS, ja olen tosi sairas, olen ollut vuodepotilaana kotona kohta kaksi vuotta, vuosi ennen sitä jaksoin vähän enemmän mutta en voinut jättää kotia.
    Minunkin tilanne on nyt tosi huono.
    Makaan pimeässä vuorokauden ympäri.
    Ja olen ihan järkyttävän sairas. Usein olo on niin huono että toivon etten heräisi enää. En saa mitään muuta apua kuin vahvat kipulääkkeet ja lääkkeitä ahdistukseen.
    Ilman avopuolisoni olisin jo kuollut, hän laittaa mulle erikoisruokaa, muussattuja keittoja missä eko-lihaa ja kasviksia sekä paljon hyviä rasvoja.
    Vatsani voi näistä paremmin. En syö enää yhtään maitotuotteita, viljatuotteita, lisäaineita tai sokeria.
    Ei ole vaikuttanut ME/CFS.ään. Mutta jatkuva vatsakivut ja ripulointi jäi pois.
    Itse sain vaikea ME/CFS tavallisen influenssarokotuksen jälkeen. Kukaan lääkäri ei usko tähän mutta kaikki minun oireet tuli yhtäkkiä 4 viikkon sisällä rokotuksen jälkeen.
    Tottakai en ole saanut mitään apua, tukea tai korvausta kuin ei kukaan usko meitä.
    Jos minulla olisi edes vähän enemmän voimia (mutta nykyään en pääse edes vessaan enää) niin kokeilisin päästä Antioksidantti-klinikalle. Olen kuullut paljon hyvää niistä ja ehkä sinäkin voisit saada jotain apua sieltä.
    Ainakin olen oppinut että kunnalliselta puolelta on ihan turhaa yrittää, he eivät tunne näitä sairauksia ja ei ole haluakaan siihen.
    Jaksuhaleja sinulle ❤ tiedän miten toivoton olo on kuin ei saa mitään apua mistään vaikka tuntuu siltä että tekee hidasta kuolemaa

    VastaaPoista
  19. Kaksi tuttua sairastunut rokotteista narkolepsiaa . Toinen pikkupoika 2000 vuoden alussa, kun äiti vei poikansa rokotetesteihin, hänellä todettiin myös ADHD. Toinen sai narkolepsian sikainfluenssarokotteesta. Saa korvauksia. Mutta paljompa auttaa kun loppuelämä sairaana.

    VastaaPoista
  20. Hei, Voisitko koittaa Ketodieettiä sillä on hirveästi positiivisia tuloksia saatu ja jollain asteella se on myös kielletty topikki lääketehtaiden suhteen. Jos se saisi edes vähän boostattua virtoja, kannattee lukea tuosta ketosta suomen huippulääkäri antt1 he1kkilä on 30 vuotta kehottanu ihmisiä sille ja korjannut ihmisiä paljon. Keto on parantanut erikoisempiakin sairauksia.. Anteeksi jos tämä viesti ei ole sopiva mutta voimia sinulle jokatapauksessa! Selviät tästä voittajana varmasti :)

    VastaaPoista
  21. Moikka!

    Itse otin työn kautta sikainfluenssa piikin ensimmäisten joukossa silloin aikanaan. En uskaltanut olla ottamattakaan kun kerta kaikki muutkin otti. Vaikka sillon jo mietitytti.
    No sen jälkeen vuoden välein sairastuin eka kilpirauhasen vajaatoimintaan ja siitä vuoden päästä keliakiaan.. Nyt vasta myöhemmin tajunnut tämän sopivan ajallisesti tuohon rokotteeseen. Epäilen hyvin vahvasti sen laukaisseen nämä autoimmuunitaudit. Toki nämä ovat paljon vähäisemmät kuin sinun sairaus, mutta kumminkin... Kymmeniin vuotta olen ollut enemmän ja vähemmän väsynyt ja tuntuu että jossain suossa rämpisi. Vajaatoiminnan lääkitys ei tunnu auttavan. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Minä sain myös Pandemrix rokotteen lähihoitaja opiskelijana v2009. Keliakia oireeni alkoivat 2010 ja diagnosoitiin 2011. Olen sukumme ainoa. Olen aika varma, että tämä autoimmuunisairaus on aiheutunut tuosta rokotteesta.

      Poista
  22. Sain myös Pots pandemrixin jälkeen, nyt tyttärelleni tullut myös samankaltaisia oireita hov-rokotteen jälkeen.... 😰

    VastaaPoista
  23. Itselläni yhdistän sairastumiseni Twinrix-rokotteeseen. Olen löytänyt 6 muuta ihmistä Suomesta ja Ruotsista, jotka ovat myös kertoneet sairastuneensa cfs:ään Twinrixin jälkeen.

    VastaaPoista