lauantai 18. helmikuuta 2017

Ensimmäiset askeleet

Viime vuonna äidinkielen prelissä kirjoitin esseen siitä mitä tapahtuu, kun urheilu-ura päättyy. Tällöin  en voinut kuvitellakkaan, että lopettaminen on joskus minullakin edessä ja vielä näin pian. Vaikka tämä tuntuu edelleenkin oudolta ajatukselta on enemmänkin mielessä se, loppuuko nämä kivut ja pahoinvointi enää koskaan. Saanko enää koskaan nukkua yötä niin, etten kesken kaiken herää erilaisiin oireisiin.

Tänään on kuitenkin ollut suuri päivä. Pääsin käymään kotona ja jaloittelin ulkona muutaman askeleen. Aurinko paistoi ja tuntui täydelliseltä, vaikkakin olo oli aika hutera! Ei tosin mikään ihme, sillä painoa on pudonnut joulusta 10kg, enkä ole saanut olla sairaalassa pysty asennossa moneen kuukauteen.




Nyt ulkona käynnin jälkeen olo on kuitenkin kuin rekan alle jääneellä, mutta ei auta kuin lepäillä ja uskoa, että terveyteni alkaisi paranemaan pikku hiljaa.
Huomenna paluu sairaala arkeen, mutta on kiva, kun välillä on edes yksi ei niin tuskainen päivä. Ja mikä parasta, saa olla hetken kotona! <3



Ensi viikolla ohjelmassa on 8min treenejä ja loppujen verikoe tulosten kuuleminen, joita on jo kuukauden verran odoteltu Saksasta. Ensi viikolla selviää varmaan myös aika pitkälti miltä tulevaisuuteni näyttää ja missä sen vietän.

Yhden asian olen kuitenkin oppinut. Ennen sairaalaan tuloa marraskuussa kävin viimeisellä aamulenkilläni. Silloin ihmettelin vain miksi sydämeeni sattuu ja sykemittari näyttää 200, vaikka vain kävelen. Pahimpana oireena silloinkin koin kuitenkin oksettavan olon. Mutta lenkille oli vain pakko päästä, kun terveydestäni ei löytynyt vikaa ja kuvittelin kuntoni vain mystisesti romahtaneen. No... nyt täytyy olla iloinen, ettei pumppuni ole noilla lenkeillä pettänyt ja kyse onkin ameban aiheuttamasta POTSsista. Lohduttaa jo paljon, kun vihdoin tiedetään missä on vika. Olisi siis kannattanut kuunnella jo aikaisemmin omaa kroppaa ja uskoa itseään, nyt ei voi kaikki olla kunnossa.

Uskokaa siis mitä kroppanne teille kertoo!

Marraskuun aamulenkin auringon nousu


Krista💕

4 kommenttia:

  1. Joudutko olee kuinka kauan sairaallassa? Tai tiedätkö edes.. voisit kertoo lisää noista sairauksista. Voiko niistä koskaan parantua? Tsemppiä kauheesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En osaa sanoa, kuinka kauan joudun olemaan sairaalassa. Parantuminen toimintakykyiseksi on mahdollista tilanteesta riippuen. Osa ei kuitenkaan parane koskaan ja oireet saattavat jopa vain pahentua. Tapaukseni on vaikea, mutta aika näyttää mihin suuntaan vointini lähtee menemään. Kuntoutuminen on kuitenkin tässä sairaudessa pitkä prosessi. Voin avata blogissa enemmän tietoa sairauksista :)

      Poista
  2. Se olis kiva! Mä ainakin haluisin kuulla mielelläni. Esimerkiksi kun oot aikasemmin paljon urheillu niin onko sulle tullu nyt jotain uusia harrastuksia mistä saat iloa? Tärkeintähän elämässä on olla onnellinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä minun aika vaikeaa harrastaa mitään, mutta ainakin tämä blogin kirjoittelu on mukavaa uutta ajanvietettä :) Ja nyt osaa arvostaa paljon pienempiä asioita kuin ennen. Esimerkiksi jos pääsee piipahtamaan pihalla tai jaksaa katsella elokuvia tuo se jo hymyn huulille. Kaipaan kyllä hirveästi urheilua, mutta pikkuhiljaa rupeaa elämään tulemaan uusia iloisia asioita. Odotan kuitenkin vieläkin eniten päivässä 10min treeni hetkeäni ja toivon, että joskus olisin siinä kunnossa, että voisin edes tehdä kävely lenkkejä tai käydä vähän pyöräilemässä. Ja olet oikeassa, onnellisuus on tärkeintä! Iloiseksi minut tekisi myös, jos pystyisin aloittamaan opinnot :)

      Poista