tiistai 28. tammikuuta 2020

Toiminnallisten häiriöiden poliklinikan ”hoito”

En ole pitkään aikaan kirjoittanut blogiini mitään sillä olen hirveän huonossa kunnossa. Nyt haluan avata kuitenkin teille, kuinka minua on hoidettu. Joulukuussa ”pääsin” toiminnallisten häiriöiden polin asiakkaaksi. Olin hyvin skeptinen tätä polia kohtaan, koska minulla ei ole toiminnallista häiriötä. Kuulin kuitenkin, että ME/POTS sairaudesta paljon tietävä lääkäri hoitaisi minua ja kerkesin jo vähän innostua. Neurologi kävi kotikäynnillä ja totesi, että hyötyisin merkittävästi/paranisin IVIG hoidolla, mutta minun täytyy ymmärtää, että Suomen terveydenhuolto on hyvin byrokraattinen ja näin ollen en hoitoa tule saamaan. Sen sijaan voin saada fysioterapiaa.

Vointini meni niin huonoksi, etten pärjännyt enää kotona joten minut otettiin tk:n vuodeosastolle neljän hengen huoneisiin joissa muistisairaat huusivat ja valot olivat kirkkaina, joten sain jatkuvasti kohtauksia. Lisäksi osastolla oli noro epidemia. Koska huomattiin hyvin nopeasti etten kestä neljän hengen huonetta olin seuraavan viikon tk:n suihkussa sänkyni kanssa. Saattohoitolääkäri kävi tänä aikana kerran katsomassa minua, mutta mitään olotilalleni ei tehty. Seuraavalla viikolla oli tullut käsky ettei minua saa pitää enää suihkussa ja palasin neljän hengen huoneeseen. Soitin kohtauksessa 3h soittokelloa ja lopuksi jouduin pyytämään läheiseni kantamaan minut autoon ja takaisin kotiin. Kukaan tk:sta ei kysellyt perään, että mihin katosin.



Yritin kaksi viikkoa tavoittaa toiminnallisen polin kaikkia työntekijöitä, mutta kukaan ei vastannut. Ei ole edelleenkään vastannut ja vointini ollessa todella huono minut vietiin Meilahden päivystykseen, jossa sanottiin, että meillä ei täällä ole toiminnallista päivystystä joten lähde kotiin. Makasin tällöin päivystys huoneen lattialla enkä pystynyt nousemaan. Sanoin, että kantakaa minut sitten ulos täältä, jos ette oikeasti suostu auttamaan minua. Niin minut kannettiin ulos, josta ambulanssilla menin Hyvinkään sairaalaan ja sieltä ambulanssilla kotiin.

Tässä vaiheessa pyysin psykiatrista tukea, koska en enää kestä tilannetta. Minulle sanottiin etten voi saada psykiatrista tukea, koska silloin minulla olisi kaksi psykiatrista hoitavaa tahoa. Ahaa... eli toiminnallinen poli onkin siis sama asia kuin psyk poli...

Viimeisen viiden päivän aikana vointini on lähtenyt totaalisen lapasesta ja kun soitimme ambulanssin ambulanssi kuski soitti minun numerooni, että ihanko oikeasti tarvitset muka sairaalaa? Pitääkö meidän muka oikeasti taas tulla sinne? Eihän kukaan sinua auta kuitenkaan... Ambulanssi kuitenkin tuli ja vei minut Hyvinkään sairaalan tk:n päivystykseen, jossa en pystynyt puhumaan ym, mutta lääkärin neurologin Meilahden konsultaatiossa on kerrottu, että olen asiallinen, orientoitunut ja tila on sama vanha kroonistunut ja mitään ei saa tehdä. Lähtiessäni ambulanssilla sairaalasta minulle sanottiin, että jos minun sairautta sairastavat potilaat hoidettaisiin olisi sairaalan rahat loppu jo tammikuussa. Jep... Nythän tämä touhu vasta halvaksi tuleekin esim kunnalle, joka joutuu maksamaan 24/7 henkilökohtaisen avustajani luultavasti loppu ikäni, koska minua ei hoideta eikä minusta koskaan tule veronmaksajaa vain sosiaalietuuksien käyttäjä.

Kotiin tullessani kiljuin seuraavat 6h kivusta.

Minun oli näin ollen pakko lopettaa toiminnallisen polin asiakkuus. Sieltä minua tuntematon lääkäri, joka ei ole koskaan minua siis nähnyt tai puhunut minulle lopetti 6kk jatkuneen nesteytykseni ja määräsi omalääkärini hänen mieleisekseen.

Tänään puhuin tämän uuden tk:n omalääkärini kanssa, joka ei onneksi nyt olekaan omalääkärini vain joku muu. Hän sanoi minulle, että minulta ei saa enää tutkia mitään, minua ei saa viedä enää päivystykseen tai ottaa osastolle ja olen itse vastuussa verikoe tuloksistani kerran en ota aurinkoa ja ulkoile. Yleensä hän tekee ”meidän kaltaisille potilaille”, mitä tämä ikinä tarkoittaakaan M1 lähetteen eli pakkohoito lähetteen psyk sairaalaan. Pelottava ihminen. Reseptejä täytyy myös kuulemma muokata, koska en voi noin vain syödä lääkkeitä esim Panadolia. Lääkkeitä ei ”meidän kaltaisille potilaille” kuulemma koskaan saisi edes määrätä.

Nyt olen kotona sängyssä ja en enää ymmärrä. Tekisi mieli kirjoittaa tähän kaikki maailman kirosanat. Kiitos kiduttamisesta ja elämäni tuhoamisesta Suomen huippu terveydenhuolto.

🖤Krista
Instagram: kkristta

36 kommenttia:

  1. Ymmärrät kai, että Suomelle jatkuva ambulanssiravaus/vuode-osastot/nesteytystä maksaa paljon enemmän kuin se niin kaipaamaasi ivig-hoito. Jos ivig-hoidosta sinulle olisi apua niin sitä annettaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän hän itse kaivannut ivig-hoitoa vaan neurologi sitä ehdotti, mutta ei saanut kuitenkaan. Opettele lukemaan mäntti. Toivottavasti sairastut itse yhtä pahasti ja jäät samalla lailla heitteille. Sinun laisiasi kyynisiä dorkia ei Suomi eikä koko maailma kaipaa.

      Poista
    2. Krista on viimeiset vuodet valittanut kuinka ei saa ivig-hoitoa.. ja väittää ajoittain elävänsä vain suonensisäisillä nesteytyksillä, mutta kumma juttu kun kroppa ei kuihdu

      Poista
    3. Jo tuo kommentti paljastaa, että et tiedä mitään ME:stä tai siitä miten tässä maassa ME-potilaita "hoidetaan". Täällä ei edes noudateta virallisia, tutkimuksiin perustuvia WHO:n luokituksia, vaan pseudolääketieteellisiä "me on nyt päätetty" -luokituksia, oikeita lääkkeitä ei määrää juuri kukaan ja ne, jotka määräävät saavat pahimmillasn siitä kurittomuudestaan kenkää, lääketieteellisissä ei opeteta sairaudesta mitään, joten lääkäritkään eivät tiedä siitä mitään jnejne. Täällä ME-potilaiden hoitomuotoja on kaksi: kidutus väärillä hoidoilla tai heitteillejättö ilman hoitoja. Se on karu totuus.

      Poista
  2. Herran jestas sentään... Tämä maa on täysin kuin jostain kauhuelokuvasta mitä tulee ME-potilaiden "hoitoon". Se on kidutusta, ei hoitoa. Ja rikkoo räikeästi lääkärinvalaa, ainakin neljää kohtaa laista potilaan oikeuksista, rikoslain määritelmän tuottamuksellisesta pahoinpitelystä ja lisäksi useita kohtia perustuslaista, YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta ja EU:n peruskirjasta ja lisäksi vielä vähintään Geneven julistusta, johin mm lääkärinvalakin osittain perustuu. Lääkärisi kuuluu linnaan, ei hoitoalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja herran jestas sentään, miten joku voi olla noin sinisilmäinen..Herää nyt sinäkin jo!

      Poista
  3. Lopeta nyt herranjumala tää show jo. Ano 28.1 10.37 kiteytti asiat hyvin, saisit hoitoa, jos sitä oikeasti tarvitsisit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama sulle kanssa, sairastuisit ensin ja kuolisit sitten. Hitaasti ja tuskallisesti.

      Poista
    2. Netissä lähdekritiikki on a ja o, mutta valitettavasti höynäytettäviä riittää

      Poista
    3. Toivottavasti saat kyseisen sairauden. Niin tylyä on kommentointi. ME:iin erikoistuneet lääkärit sanovat sen omevan riuduttavin ja tuskallisin olemassaoleva sairaus. ME-potilaiden kipu- ja energiataso vastaa syöpä- tai aids-potilaan tilaa kaksi kuukautta ennen kuolemaa, jos syöpä- tai aids-potilas ei saa kipulääkitystä. Ja ME-potilaat kärsivät koko ikänsä siinä tilassa. Sillä erolla, että ME-potilailla on lisäksi niitä huonoja jaksoja... Se on helvettiä, joka ei lopu koskaan ja jota tämän maan lääkärit kieltäytyvät johdonmukaisesti hoitamasta. Suomi sai juuri uudessa masilmanlaajuisessa kartoituksessa kyseenalaisen ykkössijan: Suomi on maa, jossa ME-potilaiden hoito on maailman huonointa. Revi siitä sitten huumoria. Siis vaikka muuttamalla Mongoliaan saisi parempaa hoitoa kuin täällä.

      Häpeäisit. Ja lakkaa trollaamasta. Kehtaatkin. Hanki oma elämä sen sijaan, että täytät omaa tyhjyyttäsi rääkkäämällä sairaita ihmisiä.

      Poista
    4. SUURI kiitos Kristalle, että jaksat tuoda näitä julki! Jatketaan yhdessä tätä showta niin kauan kuin tarvitsee jatkaa muutoksen aikaansaamiseksi. Jätetään mölyävän trollijoukon ala-arvoiset huutelut omaan merkityksettömään arvoonsa. Ei alennuta samalle tasolle. Paljon voimia ja terveyttä Kristalle!

      Poista
    5. Jos lähdekritiikki ja asioista selvän ottaminen on trollaamista, niin eihän siinä sitten mitään. Kyllähän sitä nigerialaiskirjeisiinkin kerta toisensa jälkeen haksahtaa moni.

      Mä vaan sitä ihmettelen, että miten tosifanit ei huomaa mitään ristiriitaisuuksia, jos tätä kaikkea suurella mielenkiinnolla ja tunteenpalolla seuraa (tai no ehkä just siks...)

      Poista
  4. Voimia Krista! Ja kiitos erittäin paljon, että tuot rohkeasti tätä suomalaista mädännäisyyttä julki! Pyydän, että tuot esiin sitä myös jatkossa, jos joudut kaltoinkohtelua kohtaamaan, ja jos sinulla vain voimat riittävät.

    Laitathan sinäkin, Krista, STM:lle palautetta tilanteestasi:

    https://www.facebook.com/millionsmissingfinland/photos/a.753499091510517/1283101235216964/?type=3&theater

    "PYYDÄMMEKIN SINUA KIRJOITTAMAAN MINISTERIÖLLE KOHTAAMISTASI ONGELMISTASI ME/CFS-POTILAANA NYKY-SYSTEEMISSÄMME."

    "OLEMME TEHNEET VALMIIN KIRJEPOHJAN, JOTA VOIT MUOKATA VAPAASTI OMAN TARPEESI MUKAISESTI:
    _
    https://docs.google.com/document/d/1oQTd8jHFjQVC47NLDafBQp7gn-g6rCS0p1nA6oTNBgM/edit?usp=sharing "

    Krista, kirjoitit: "Neurologi kävi kotikäynnillä ja totesi, että hyötyisin merkittävästi/paranisin IVIG hoidolla, mutta minun täytyy ymmärtää, että Suomen terveydenhuolto on hyvin byrokraattinen ja näin ollen en hoitoa tule saamaan."

    Neurologi muuten puhuu täyttä roskaa siinä mielessä, että kyllä byrokratian ihmemaa Suomessakin on todellakin mahdollista saada IVIG-hoitoa. Vai mitä, Jenni Pynnönen?:

    http://jennipynnonen.blogspot.com/2019/03/lopultakin-voin-sanoa-etta-oon-noussut.html

    "Alkuvuodesta mulla vaihtui mun oma hoitava neurologi, joka on todella osoittanut että aikoo selvittää mun tapauksen perinpohjin ja lähete Meilahteen on tehty. Koskien laajempia immunologisia testejä. Kaikki oireet ei vielä tunnu selittyvän nykyisillä diagnooseilla. IVIG hoidot jatkuu edelleen, mutta hoitoväli pitenee."

    Huomatkaa, että Jennikin sai todella taistella IVIG-hoitojen aloituksen puolesta!

    VastaaPoista
  5. Hei Krista. En ole todellakaan kaikkia tekstejäsi lukenut, mutta sen verran, että olet selkeästi avun tarpeessa ja rokotteistakin tuolla oli jotain ja halusin vaan tulla sanomaan, että kannattaa puhdistaa kehonsa niistäkin rokotteiden myrkyistä, aivan hyvin mahdollista, että sen sisältämät lisäaineet ovat sairastuttaneet sut. Nykyruokavaliokaan ei oikeasti ruoki terveyttä. Jenkeissä paljon puhetta detoksin tarpeellisuudesta, kun siellä rokotteitakin laitetaan jo paljon enemmän... Dr. Robert Morse on erittäin tietoinen ihmisen aidosta terveydestä ja siitä, mitä se vaatii, ja on hoitanut ihmisiä yli 50 vuotta varmaan jo ja hänen videoitaan löytyy youtubestakin, joissa hän opettaa. Myös kirja The Detox Miracle on mahtava ja pitäisi kuulua oppivelvollisuuteen. Hän toimii tietoisesti fyysisellä tasolla, mutta toinen mahtava apu voisi löytyä dr Joe Dispenzan opetuksista, joissa meditaation kautta irtaannutaan tavallaan nykyisestä sairaasta minästä ja tämän antaa sitten keholle ajan resetoida itsensä ja paraneminen voi tapahtua, nojaa täysin tieteeseen ja on super mielenkiintoista. Myös youtubesta löytyy hänestä ja tietysti niitä kirjojakin. Paranemisia, sinä pystyt siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä nyt on aivan täyttä huuhaata ja "tohtorisi" ovat saaneet lupansa netistä. Krista, älä usko tähän, kaikkea hyvää.

      Poista
  6. Uskon kyllä että olet sairas, mutta tarvitset erillaista apua mitä luulet. Psykiatrisesta hoidosta olet kieltäytynyt, mutta siitä hyötyisit varmasti eniten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Psykiatrista tukea tarvitsevat useimmat vaikeasti sairaat. Eikös Krista sitä ollut pyytänytkin muttei saanut jos luin oikein.

      Poista
    2. Oishan se saanut, siellä toiminnallisella polilla, mutta ku ei haluu ottaa apua vastaan. Ihan farssi jo koko juttu. Ja se, kuinka kalliiksi tää tulee yhteiskunnalle...

      Poista
    3. Kuinkas nyt sanot, kun löytyi ihan todellinen sairaus , geenivirhe? Vai että farssi . Krista on sairas ja tarvinnut apua, mutta häntä ei ole tutkittu. Ennenkuin nyt yksityisellä, kun julkinen puoli ei suostunut. Ja te pellet luulitte, että hän feikkaa.

      Poista
  7. Kristalle paljon voimia!

    Ja niille, jotka käyvät täällä vain huutelemassa: parempi kun pysytte kokonaan poissa. - Muussa tapauksessa ei voi sanoa muuta kuin että se koira älähtää, johon vastuunkalikka kalahtaa.

    VastaaPoista
  8. Tämä Kristan kirjoitus on helppo uskoa ja allekirjoittaa. On itselläkin sen verran karuja kokemuksia Suomen "terveydenhoidosta". Kiitos tämän jakamisesta. Se on rohkea teko. Tunnen tuskasi. On vastenmielistä lukea näitä trollikommentteja. Valitettavasti näitä ilkeitä ihmisiä vaan tuntuu riittävän. Huomaa, että heillä itsellään ei ole kokemusta mistään sairastamisesta.
    Paljon voimia sinulle Krista. Toivottavasti löydät vielä apua.

    VastaaPoista
  9. Miksi ihmeessä lopetit toiminnallisen polin noin vain? Eikö se nyt oo ihan sama millä polilla oot asiakkaana tuossa vaiheessa? Et saa hoitoa vaikka kävisit päivystyksessä päivittäin. Et saa sitä myöskään kotiin. Anna niille nyt tilaisuus hoitaa sua. Se ei tapahdu hetkessä. Ja kun sä siellä käyt niin jossain vaiheessa ehkä saat jonkin muunkin diagnoosin kuin toiminnallinen häiriö. Se vaatii tarkkailua ja jotain sellaista jota et pidä mielestäsi hoitona. Ja kyllä, minä menisin sun tilanteessa viivana vaikka sillä pakkohoitolähetteellä hoitoon. Mitään et häviä. Puhun kokemuksesta. Toiminnallinen häiriö ja sen lisäksi neurologinen sairaus. Tuon havaitsi psykiatri ja sen kautta vyyhti purkautui. Neurologit vaan kielsi ettei mitään ole. Ei hoitoa, ei tutkimuksia määräänsä enempää. Ei ole mitään hävettävää vaikka olisi toiminnallinen diagnoosi. Silloin kun on muutakin mukana, oireet on niin sekavat et ne pitää osata erotella omiin lokeroihinsa. Silti vaikka neurologit hoitaa mua, olen kirjoilla myös psykiatrian puolella. Mutta mua hoidetaan neurologiassa kalliilla hoidoilla lopun elämää. Hoitoon oikeutti vain diagnoosi. Siinä vaiheessa on ihan sama mitä icd-koodeja sulla on, kunhan saat apua.

    VastaaPoista
  10. Krista! Sinä olet paljon enemmän kuin pelkkä sairautesi. Paljon enemmän kuin turha taistelu järjestelmää vastaan jostain turhasta hoidosta, jota et voi saada. Silloin kun sinulla on vaikeaa, mieti mitä kaikkea muuta voit olla, jos päätät niin. Eivät ne urheilumestaruudet ja opintomenestyskään tulleet minkään yksittäisen taikatempun kautta vaan pitkäjänteisen ja päättäväisen toiminnan seurauksena.

    Älä tuhlaa elämääsi ME/CFS-yhteisön esitaistelijana. Vaikka päivystyksissä raivoaminen, uhriutuminen ja tilanteen julkinen vuodattaminen voi kerätä tsemppiviestejä tutuilta ja tuoda hetkellisen merkityksellisyyden tunteen, ei se kanna pitkälle. Eihän se ole sinun tilannettasi tähänkään mennessä auttanut. Mitään oikotietä ei ole. Keskitä energiasi oleelliseen ja ota vastaan se apu joka on tarjolla, niin vähitellen saat tuloksia aikaan aivan kuten ennenkin.

    VastaaPoista
  11. Tämän pöyristyttävän paljastuksen jälkeen kommenttiosiossa näyttää pyörivän joukko hätääntyneitä trolleja, vai liekö kyseessä yksi ja sama henkilö, jolle annettu tehtäväksi mustamaalata ja lannistaa kaikkia Suomessa törkeästi heitteille jätettyjä ja mahdollisesti myös toiminnallisesti sairaaksi leimattuja potilaita? Samalla yrittävät hämärtää totuutta, viisastella muka ystävällisesti neuvoen psykiatrisen avun tarpeesta ja peitellä terveydenhuollon tekopyhyyttä ja korruptiota. Mitään muuta ei toiminnallisten häiriöiden poliklinikalta voinut odottaa kuin tuota mitä Krista kertoi, peli oli selvä alusta asti. Lakkauttavat siellä vain kaikki tarpeelliset hoidot ja lääkitykset ja käskevät potilaan itse parantaa itsensä. Hyvänä esimerkkinä juuri tuo, että laittavat nyt verikoetuloksetkin potilaan syyksi, "kun tämä ei liiku eikä ota aurinkoa riittävästi". Näin ne lääkärit kiemurtelevat itsensä irti kaikesta vastuusta, ja syy pannaan viattoman potilaan niskoille. Krista, sinä olet vahva ja esimerkillinen nuori nainen! Blokkaa säälittävät trollit pois mielestäsi, ja jatka ihmeessä tilanteen julkista "vuodattamista" tähän blogiin! Tämän kaiken julkiseksi tekeminen on paras teko, jonka voit tällä hetkellä tehdä niin itsesi kuin kaikkien muidenkin suomalaisten harvinaissairaiden potilaiden puolesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti trollaat, etkä tosissasi huutele tuollaista. *ojentaa foliohatun*

      Poista
    2. Kukaan ei puhunut sinulle mitään, peikko. Jos argumentointi on tasoa foliohattu, voi yhtä hyvin poistua hiljaa takavasemmalle. Ketään ei kiinnosta noin lapsellinen ja väsynyt läppä. Jätä keskustelu viisaammillesi äläkä nolaa itseäsi enempää.

      Poista
    3. "Krista, sinä olet vahva ja esimerkillinen nuori nainen! Blokkaa säälittävät trollit pois mielestäsi, ja jatka ihmeessä tilanteen julkista "vuodattamista" tähän blogiin! Tämän kaiken julkiseksi tekeminen on paras teko, jonka voit tällä hetkellä tehdä niin itsesi kuin kaikkien muidenkin suomalaisten harvinaissairaiden potilaiden puolesta!"

      Juuri näin. Niin Krista kuin kaikki muutkin kaltoinkohdellut potilaat tuomaan näitä asioita päivänvaloon ja julkiseksi. Toisaalta tässä Kristankaan tapauksessa ei toki ole kyseessä harvinaissairaus.

      Muistakaa kansanedustaja Mika Niikon puhe näihin terveydenhuollon sikailuihin liittyen, ottakaa vinkistä vaari ja viekää asioita eteenpäin, kuten Mika itse on jo tehnytkin:

      https://www.youtube.com/watch?v=it0B2VQSA70

      Ps. älkää edelleenkään provosoituko trollien arvottomista huuteluista :) Keskustelu kannattaa pitää asiallisena eikä lähteä lastentarhatason touhuun mukaan.

      Poista
  12. No kun eihän se viisas keskustelu täällä onnistu, kun jokainen ilman vaaleanpunaisia silmälaseja kirjoitettu kommentti otetaan trollailuna... Kun teillä on se oma totuus, johon valitettavasti tarvitaan se foliohattu, ei sitä sentään kukaan puolueettomaan tiedonhakuun ja omaan ajatteluun kykenevä usko. Vai eikö muka ole yhtäkään ristiriitaisuutta tässä, ihan vaikka jos luet blogin alusta loppuun? No lähettää ne jotkut koko omaisuuden "jenkkisotilaallekin"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaan kirjoituksessa paljonkin ristiriitaisuuksia terveydenhuollon käytännön toimintatapoihin liittyen. Hienoa, että Krista(kin) tuo näitä asioita esiin, jotta muutos parempaan saataisiin toteutumaan jatkossa. Kiitos, Krista!

      Poista
  13. Sinua sentään yritettiin auttaa... Mikään ei ole ilmaista...

    VastaaPoista
  14. Jokainen suomalainen lääkäri on sen tehnyt, valmistuessaan vannonut jotain merkittävää:
    Lääkärinvalassa lääkäri sitoutuu noudattamaan lääkärin eettisiä sääntöjä. Lääketieteen lisensiaatit vannovat valan valmistumistilaisuudessaan.

    Mä sainoisin näin, että se kuka oman valansa pettää ON ARVOTON IHMINEN.



    "Vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta pyrkiväni lääkärintoimessani palvelemaan lähimmäisiäni ihmisyyttä ja elämää kunnioittaen. Päämääränäni on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen.

    Työssäni noudatan lääkärin etiikkaa ja käytän vain lääketieteellisen tutkimustiedon tai kokemuksen hyödyllisiksi osoittamia menetelmiä. Tutkimuksia ja hoitoja suositellessani otan tasapuolisesti huomioon niistä potilaalle koituvan hyödyn ja mahdolliset haitat.

    Pidän jatkuvasti yllä korkeaa ammattitaitoani ja arvioin työni laatua.

    Suhtaudun kollegoihini kunnioittavasti ja annan heille apuani, kun he potilaita hoitaessaan sitä pyytävät. Rohkaisen potilaitani kysymään tarvittaessa myös toisen lääkärin mielipidettä.

    Kunnioitan potilaani tahtoa. Pidän salassa luottamukselliset tiedot, jotka minulle on potilaita hoitaessani uskottu. Täytän lääkärin velvollisuuteni jokaista kohtaan ketään syrjimättä enkä uhkauksestakaan käytä lääkärintaitoani ammattietiikkani vastaisesti."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vala ei kuulemma ole aikoihin enää ollut pakollinen?

      Poista
  15. Ja selvennystä sen verran , että hoitamatta jättäminen on PETOS.

    VastaaPoista
  16. Solja K:lle tiedoksi, että lääkärinvalan vannominen on vapaaehtoista.

    VastaaPoista
  17. Kaikella kunnioituksella on ilmiselvää että pitkäaikainen sairastaminen käy psyykkeen päälle. Rationaalinen ihminen ajattelee näin. Ota psykiatrinen apu vastaan, se on ensiarvoisen tärkeää. Huomaan lukiessani tekstejäsi että seilaat Husin ja Tyksin väliä yhtenään. Olisiko paikkakunnan vaihdos paikallaan. Jos saisit haluamasi hoidon jostain toisesta sairaanhoitopiiristä. Kuulostaa uskomattomalta ettei vanhempasikaan sinusta sen vertaa huolehdi että veisivät sinut toisen sairaanhoitopiirin toimialueelle. Huh huh.

    VastaaPoista